Obavijesti

News

Komentari 21

Jak vjetar po Zagrebu iščupao stablo i bacio na auto u vožnji

Jak vjetar po Zagrebu iščupao stablo i bacio na auto u vožnji
17

Na Trešnjevci je stablo palo na automobil njemačkih registracija u kojemu je bio mlađi par. Srećom, oboje su prošli bez ozljeda. Vjetar je po Zagrebu nosio i krvove

VIDEO

Nad Zagrebom su se u nedjelju oko 19 sati nadvili tamni oblaci, počeo je puhati jak vjetar koji je u samo deset minuta u gradu izazvao kaos.

- Vozio sam ulicom Božidara Adžije na Trešnjevci. S desne strane ceste ugledao sam stablo koje se počelo naginjati. Jak vjetar lomio mu je deblo. Zaustavio sam se, a stablo je palo na automobil njemačkih registracija koji je vozio ispred mene. U njemu je bio mlađi par koji je srećom prošao bez ozljeda – rekao je naš čitatelj Marko Burazin (31) iz Zagreba. 

Sličan se scenarij dogodio i u Baštijanovoj ulici u zagrebačkom naselju Voltino. Jak vjetar iščupao je stablo iz zemlje koje je palo na prometnicu. Automobili nisu oštećeni, a pješaci koji su se našli u blizini prošli su bez ozljeda. 

U Palinovečkoj ulici na Vrbanima vjetar je srušio ogradu gradilišta nove škole i vrtića tešku nekoliko stotina kila. Ograda se urušila unutar gradilišta, pa nije poznato što je uništila. 

- Olujno nevrijeme odnijelo je pola terase kafića u kojemu radim. Gosti su se razbježali u strahu da im nešto s gradilišta ne doleti u glavu – ispričao nam je čitatelj iz Vrbana.

Vjetar nije poštedio ni bakreni krov stambene zgrade u Šestinama. 

- Čula sam jak prasak, a vjetar je u trenutku krov zgrade zarolao poput palačinke – kazala je čitateljica (46).

Tuča je pogodila općinu Brdovec. Stanovnici tvrde kako im kuće i automobili nisu oštećeni, ali ih je nevrijeme iznenadilo. Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb kažu da imaju brojne intervencije, a prema mogućnostima na teren šalju djelatnike.

Olujni vjetar, koji je pogodio Zagreb u nedjelju od 18,30 do 19,30 sati, rušio je stabla, vodove električne energije, dizao i oštećivao krovove kao i fasade zgrada, a oštećeno je i nekoliko osobnih vozila, izvijestio je Državni centar 112. 

Osim Zagreba nevrijeme s olujnim vjetrom pogodilo je i područje Osječko-baranjske županije. Problema sa strujom zbog toga su imali u Belom Manastiru, Dardi, Kneževu, Belom Vrhu, Torjancima. Kvarove su popravili do 20 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C