Obavijesti

News

Komentari 53

Potonule dvije jedrilice, bura je prevrtala kampere na cestama

Potonule dvije jedrilice, bura je prevrtala kampere na cestama
63

Zbog bure su zatvoreni i Paški i Krčki most, dionica Riječke obilaznice te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački. HAK upozorava vozače da se drže propisa

VIDEO

HAK je u ponedjeljak ujutro izvijestio kako je zbog jake bure zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje te da je obilazak državnim cestama Gornja Ploča-Lovinac-Gračac-Obrovac-Karin. Na silasku s autoceste kod odmorišta Zir u pravcu mora, stvorila se kolona vozila duga tri kilometra.

- Kolona je dulja i više od tri kilometara, negdje oko desetak. U dva sata smo prošli samo četiri kilometara. Stojimo i čekamo - rekao nam je čitatelj koji je kod odmorišta Zir u pravcu mora fotografirao kolonu automobila.

Zbog bure su zatvoreni i Paški i Krčki most, dionica Riječke obilaznice te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački. Prema trenutačnim informacijama, na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. 

Upozorili su vozače kako su u cijeloj zemlji ceste mokre i skliske te da se drže propisanih uvjeta vožnje. Na Jadranskoj magistrali kod Crikvenice je promet prekinut zbog prevrnute prikolice te se vozi kroz grad. 

Zbog bure su u prekidu i trajektne linije prema otoku Rabu, Stinica-Mišnjak, prema otoku Pagu, Prizna-Žigljen, prema otoku Cresu te katamaranske linije na riječkom području. 

Potonule dvije jedrilice, nekoliko brodova se nasukalo

Na relaciji iz Zadarske marine prema otoku Istu kraj otoka Sestrunj potonula je motorna jedrilica 212 BG u nedjelju oko 15.30 sati. U trenutku nesreće na jedrilici su bili voditelj brodice J.B. (34) i još četiri člana posade. Svi su češki državljani, a uspjeli su se iskrcati na otok Sestrunj, gdje ih je Lučka kapetanija Zadar prevezla u Luku Zadar. 

Motorna jedrilica u vlasništvu tvrtke Jetto d.o.o. je nakon nasukanja potonula uz obalu otoka Sestrunj. Na mjestu nesreće nema tragova onečišćenja, a Lučka kapetanija Zadar je kaznila voditelja brodice te mora platiti 5000 kuna zbog izazivanja nesreće. Tijekom noći na ponedjeljak nasukalo se nekoliko jedrilica i jahti uz hrvatsku obalu. Pomoć pri odsukavanju zatražila je posada jedrilice koja se nasukala na Paklinskim otocima kraj Hvara i posada jedrilice u Puntarskom zaljevu. nasukala se i jahta u uvali Tiha kod Cavtata te gliser kraj Cresa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina