News

Komentari 28

Jaka zima u Njemačkoj: Najniža izmjerena temperatura -27°C

Jaka zima u Njemačkoj: Najniža izmjerena temperatura -27°C

Neuobičajeno niske temeperature i snježne padaline i u srijedu u mnogim dijelovima Njemačke uzrokuju velike probleme u prometu.

U srijedu rano ujutro istočna njemačka država Tiringija zabilježila je najniže temperature u cijeloj Njemačkoj, javlja Njemačka meteorološka služba (DWD). Grad Mühlhausen bio je rekorder s najhladnijom temperaturom od -26,7°C.

Njemačke željeznice (Deutsche Bahn) i u srijedu javljaju o višesatnim kašnjenjima i otkazivanju vlakova.

"Naše ekipe danonoćno čiste glavne pravce od snijega, ali promet se odvija otežano", priopćile su Njemačke željeznice.

Snijeg još uvijek pada u sjevernoj polovici Njemačke, što i dalje blokira promet na prugama između metropola Hamburg, Koeln i Berlin. Njemačka meteorološka služba i za utorak najavljuje obilne padaline, posebice uz samu obalu Sjevernog i Baltičkog mora.

Zbog loših vremenskih uvjeta promet je otežan i u zračnim lukama, a neke, poput one u Dortmundu, potpuno su obustavile promet.

Ministar prometa Andreas Scheuer je pozvao građane da se najmanje do večeras suzdrže od putovanja.

"Pri ovakvim vremenskim uvjetima ne pomažu ni najbolje ralice", rekao je Scheuer.

I javni prijevoz u nekim gradovima poput Berlina nije se, ni 4. dan od početka padalina, normalizirao. U utorak su dobri dijelovi gradske željeznice u Berlinu bili u stanju mirovanja.

Humanitarne organizacije su pojačale svoje aktivnosti za zaštitu beskućnika. U mnogim gradovima mjesta na kojima se okupljaju beskućnici obilaze posebna vozila u kojima se beskućnici mogu skloniti i okrijepiti.

U Frankfurtu su gradske vlasti i preko noći otvorile stanice podzemne željeznice u kojima beskućnici mogu potražiti zaštitu od hladnoće.

Porast temperature se očekuje tek krajem tjedna ali se i dalje predviđa hladno vrijeme s temperaturama oko nule.

Najčitaniji članci