Obavijesti

News

Komentari 105

Jako grmljavinsko nevrijeme: Puhao jak vjetar, padala tuča

Jako grmljavinsko nevrijeme: Puhao jak vjetar, padala tuča
29

Oblaci su se prvo javili na moru srednjeg Jadrana, a zatim su zahvatili otoke i obalu od Zadra do Rogoznice. Nevrijeme se popodne proširilo na ostatak zemlje

VIDEO

Nevrijeme koje je ujutro pogodilo Istru i Dalmaciju tijekom dana se proširilo na ostatak zemlje. Oko 16:30 sati jako nevrijeme je pogodilo okolicu grada Karlovca, u Belajaskim Poljicama osam kilometara od grada počeo je jaki vjetar koji je nosio sve pred sobom. Zatim se postepeno smanjivao te je uslijedila kiša s tučom.Tuča je trajala minutu,a poslije je kiša nastavila, kažu naši čitatelji. 

Čitatelji nam javljaju da je nevrijeme bilo u i Jastrebarskom, ali i u Slavonskom Brodu.

Na Krku oko 17 sati počelo je jako grmljavinsko nevrijeme, a padale su tuča i kiša. Tuča je najprije bila veličine lješnjaka, pa veličine kestenja, kaže naš čitatelj. 

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dio Istre i Dalmacije

Nestabilna zračna masa stigla je s područja Italije do hrvatske obale i donijela jako grmljavinsko nevrijeme.

U nedjelju ujutro grmljavinski oblaci su se prvo javili na otvorenom moru srednjeg Jadrana, a zatim su zahvatili otoke i obalu od Zadra do Rogoznice donoseći pljuskove i pad temperature zraka. Crometeo članovi su dojavili  pijavicu na moru kod Primoštena, no ista nije stigla do kopna i nije načinila štetu, javlja Crometeo tim.

Grmljavinski oblaci zatim su se proširili na velik dio Dalmatinske Zagore od Knina do Imotskog. Olujni oblak zahvatio je područje Hrvaca između 13 i 14 sati. U kratko vrijeme palo je 20 litara oborine po kvadratnom metru, a bilo je i tuče.

Vjetar je za vrijeme nevremena imao olujne udare oko 70 km/h, a temperatura zraka pala je s 31  na 19 Celzijevih stupnjeva. Pljusak je pokvario i pripreme za današnju 299. sinjsku Alku, no pljusak nije potrajao i sunce je zasjalo već iza 14 sati.

Jako grmljavinsko nevrijeme u ranim popodnevnim satima zahvatilo je sjeverozapadnu Istru. Čak 45 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Livadama. Obilna kiša donijela je bujice, a temperatura zraka pala je s 30 na samo 17 Celzijevih stupnjeva.

Jači grmljavinski pljuskovi također su zabilježeni mjestimice u Lici, osobito uz granicu s BiH, te sjevernije od Osijeka, prema granici s Mađarskom. 

Upravo se u Slavoniji u popodnevnim satima očekuju najveće grmljavinske nestabilnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina