Obavijesti

News

Komentari 111

Jakovčić: Moj asistent je bio u metrou i pomagao je ranjenima

Jakovčić: Moj asistent je bio u metrou i pomagao je ranjenima

Europarlamentarac Ivan Jakovčić na Twitteru je napisao kako se njegov asistent u trenucima nakon eksplozija našao u metrou gdje je pomagao nastradalima

VIDEO

Hrvatski europarlamentarci u Bruxellesu javljaju u utorak putem društvenih mreža da su dobro nakon što su prijestolnicu Europske unije zatresle eksplozije, dvije u zračnoj luci i jedna u podzemnoj željeznici. Gotovo svi oni, osim Davora Stiera, su se oglasili i putem društvenih mreža. 

Hrvatski eurozastupnik Ivan Jakovčić na Twitteru je u utorak izrazio sućut stradalima u eksplozijama u Bruxellesu te napisao kako je njegov asistent Leo Budicin bio u metrou u Maalbeeku u trenucima nakon eksplozije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Jakovčić javio se iz Bruxellesa

Pokretanje videa...

00:59

Jakovčić je novinarki Maji Sever napisao da je on 'ok'. 

Javio se i Jozo Radoš koji se zahvalio na brizi i također napisao da su on i njegovi asistenti dobro.

 

[MORAMO USTRAJATI U ISKORJENJIVANJU TERORIZMA]U Bruxellesu je proglašen najviši stupanj sigurnosnih mjera. Nekoliko metara od mene nalaze se vojnici s dugim cijevima. Od belgijskih snaga sigurnosti očekujem profesionalno djelovanje. Jednako tako očekujem i više suradnje među europskim sigurnosnim službama. Zbog nedostatka takve suradnje borba protiv terorizma dosad nije bila učinkovita. Trebamo zadržati mir i prisebnost. No moramo ustrajati u iskorjenjivanju ovog zla.

Posted by Jozo Radoš on Tuesday, March 22, 2016

Oglasila se i HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir. Rekla nam je kako ne smiju napuštati zgradu Parlamenta.

Javio se i eurozastupnik Tonino Picula koji je napisao kako su on i njegovi asistenti na sigurnom. 

Da su dobro i na sigurnom javile su i hrvatske eurozastupnice Ruža Tomašić i Biljana Borzan. Borzan je objavila na Facebooku da su ona i njezin tim u Europskom parlamentu dobro te da traže način da se vrate u Hrvatsku. Dodala je kako je njezin asistent eksploziju u metrou izbjegao za 15-ak minuta. 

Ruža Tomašić podijelila je i telefonski broj koji je EP u Hrvatskoj objavio za sve hrvatske građane koji su u Bruxellesu. 

Eurozastupnik Andrej Plenković na Twitteru je osudio napade u Bruxellesu. 

Vijesti o svojim zastupnicima u EP objavio je i SDP na službenom Twitteru. Napisali su kako su Biljana Borzan i Tonino Picula kao i njihovi suradnici dobro i na sigurnom. 

Europarlamentarac Davor Škrlec na Twitteru je napisao kako su u Bruxellesu otkazani svi događaji te da je javni promet van funkcije. 

Dubravka Šuica se također oglasila na Facebooku. "Mi Hrvati, mislim na sve, asistente, stažiste, zastupnike i ostale službenike smo već bili stigli u Parlament, ali smo jako potreseni i nažalost su sve sjednice Odbora započele s minutom šutnje za stradale u jutrošnjim eksplozijama na Zaventemu."

 
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.