News

Komentari 78

"Jakovina je u svijet poslao više od 50 tisuća Slavonaca"

"Jakovina je u svijet poslao više od 50 tisuća Slavonaca"

Ovo je klasični primjer odvlačenja pozornosti javnosti sa problema koje trenutno imamo, s afera koje tresu Hrvatsku i sa problema koje ima ova Vlada - odgovorio mu je Jakovina

Mostov Miro Bulj tražio je u Saboru stranku zbog, kako je rekao, alarmantne vijesti Europske komisije koja je stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja za Hrvatsku u iznosu od 2,23 milijarde. 

- Novac koji je ključan za opstanak domaće poljoprivrede i sela zahvaljujući bivšem ministru i njegovim suradnicima stavljen je na kocku – kazao je Bulj prozvavši konkretno bivšeg minsitra Tihomira Jakovinu. 

- Ministar je ignorirao i vapaje malih poljoprivrednika, OPG-ovaca koji su nakon što je Ministarstvo poljoprivrede jasno obezvrijedilo upravo od programa ruralnog razvoja očekivali zadnju slamku spasa za poljoprivredu. Međutim, bahatost i bezosjećajnost bivšeg ministra Jakovine u bijeli svijet je i samo iz Slavonije poslala preko 50 tisuća upravo onih kojima je Europa i namijenila sredstva iz programa ruralnog razvoja – dodao je Bulj. 

Javio se i Jakovina. 

- Ovo je klasični primjer odvlačenja pozornosti javnosti sa problema koje trenutno imamo, s afera koje tresu Hrvatsku i sa problema koje ima ova Vlada – rekao je bivši ministar, a sada SDP-ov zastupnik. 

Dodao je kako je ponosan poslovima vezanim uz EU fondove, a potom se osvrnuo na napise vezane za Program ruralnog razvoja. 

- Govori se da je taj program napravljen da bi se pogodovalo pojedinima, da bi se radilo netransparentno, da bi ministar Jakovina odredio, napisao natječaj i birao tko će što dobiti. To su klasične laži i neistine – rekao je. Zatim je Bulju rekao da bi trebao znati da postoji određeno tijelo koje se zove Odbor za praćenje provedbe programa ruralnog razvoja.

- U kojem sjede i predstavnici ministarstava i predstavnici komora i predstavnici poljoprivrednih proizvođača udruga i predstavnici Europske komisije, koji su odobrili i procedure i protokole i natječaje i kriterije o kojima govorite. Ti isti ljudi iz Europske komisije su odobrili te kriterije po kojima su provedeni natječaji – rekao je Jakovina. Poruku je uputio i aktualnoj Vladi. 

- Na Trgu žrtava fašizma ima jedna skupina tronova koji su vrlo aktivni na društvenim mrežama i koji imaju vrlo agresivne desne nastupe i komentare o svemu na društvenim mrežama. Nekad neki od tih izgleda pobjegnu, odu, a oni najagresivniji, najglasniji, najbezobrazniji završe u Vladi RH – zaključio je.  

Najčitaniji članci