Obavijesti

News

Komentari 3

Jakšić: Plenković je nervozan, izletio je i zabio si autogol

Jakšić: Plenković je nervozan, izletio je i zabio si autogol

Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić komentirao je moguće kazne za curenje informacija i promjenu zakona koju je ranije najavio premijer Plenković

VIDEO

Predsjednik Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić komentirao je moguće uvođenje kazni za curenje informacija iz istraga te smatra kako si je Plenković time zabio autogol.

- Očito je da u nervozi oko SMS-ova i inicijala, svega što isplivava vani i pokazuje kakav model upravljanja državom imamo. Ta nervoza je pokazala sve demokratske deficite. Premijer je izletio s nečim što ni sami nisu do kraja pripremili. Sad vide da nije uspjelo pa ministar pokušava to popeglati. Nogometnim rječnikom, pao je teški autogol i mislim da nema VAR-a koji bi pojasnio što je pjesnik, sa onim što je danas govorio, htio reći - kaže Jakšić za N1.

Dodaje i da što se funkcioniranja ZKP-a u praksi tiče treba se zapitati čime su nezadovoljni, time što iz spisa nešto izlazi van ili nečim drugim.

HND: Plenkovićeve izmjene zakona ozbiljno prijete slobodnom novinarstvu
HND: Plenkovićeve izmjene zakona ozbiljno prijete slobodnom novinarstvu

- Ako je u spisu, a predstavnici DORH-a su priznali da je, onda to prestaje biti tajna. Ako pričamo o pucanjima mjera, HDZ dolazi u koliziju sa samim sobom jer, kad smo imali zatvorenu sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, osobno sam postavio pitanje kako su mogle puknuti mjere na Josipi Rimac i koliko će im trebati da utvrde kako su informacije procurile do nje. Slušali smo hrpu tumačenja da je sve neovisno i tajno, da se ništa ne smije znati, do danas ne znamo kako su pucale mjere, ali zato znamo da ćemo kazneno goniti novinare jer su objavili nešto iz spisa. Suluda situacija koja, uz pomanjkanje i ogroman demokratski deficit, pokazuje i ogromnu nervozu koja ruši do kraja povjerenje u institucije ove zemlje - objašnjava Jakšić.

Dotakao se i situacije sa državnom odvjetnicom Hrvoj Šipek.

- Već na slučaju ministrice Žalac postalo je jasno da javnost ne vjeruje u rad takvog državnog odvjetništva niti malo. Činjenica je i da su priče o tome da je ona pod pritiskom i da nije neovisna, isproducirao sam premijer koji je pozivao njezinog prethodnika u Banske dvore, koji je rekao da će nazvati Hrvoj Šipek da mu objasni zašto je Darko Horvat morao biti uhićen u subotu ujutro, koji ju je javno prozivao da se očituje o Milanovićevim komentarima i da kaže da je Banožić savršen… Puno toga je premijer napravio da se njoj više apsolutno ne vjeruje - zaključuje Jakšić.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo