News

Komentari 4

Jan: ‘Sad imam novu nogu i ne moram više na operaciju‘

Jan: ‘Sad imam novu nogu i ne moram više na operaciju‘

Jan (9) je na operaciji bio početkom lipnja. Prvi je pacijent kojem su liječnici u Klaićevoj su ugradili rastuću protezu. Jan polako hoda i pliva, a nastavlja se liječiti kemoterapijom

Mali Puljanin Jan (9) prvi je pacijent kojemu su liječnici zagrebačke Klinike za dječje bolesti ugradili rastuću protezu.

- Ovo je ogroman iskorak u onkološkoj ortopediji. Zahvaljujući protezi koja raste zajedno s dječakom, on tijekom rasta neće više morati prolaziti komplicirane i mukotrpne operacije - objasnio je doktor Zoran Bahtijarević, v.d. ravnatelja Klaićeve bolnice.

Janova borba s osteosarkomom, tj. rakom kostiju, počela je prije godinu dana. Danas nasmiješenom dječaku roditelji su tad rekli da mora biti mali ratnik i boriti se. U tome su mu uvelike pomogli roditelji, ali i tim liječnika predvođenih profesorom Robertom Kolundžićem iz KBC-a Sestre milosrdnice. Operacijom su dokazali da su u vrhu dječje ortopedije. Personaliziranu protezu koja se uz oprugu sama izdužuje u tijelu ugrađuje samo pet europskih centara, među kojima je sad i Klaićeva bolnica. Operacija je stajala 300.000 kn, a troškove će snositi HZZO.

- Jan je super, najviše se veseli moru. Zahvalni smo cijelom timu, doktorici Bonevski, dr. Ribičiću, sestrama i rehabilitatorima - kaže Janova mama Nataša.     

Najčitaniji članci