Obavijesti

News

Komentari 4

Jan: ‘Sad imam novu nogu i ne moram više na operaciju‘

Jan: ‘Sad imam novu nogu i ne moram više na operaciju‘
1

Jan (9) je na operaciji bio početkom lipnja. Prvi je pacijent kojem su liječnici u Klaićevoj su ugradili rastuću protezu. Jan polako hoda i pliva, a nastavlja se liječiti kemoterapijom

VIDEO

Mali Puljanin Jan (9) prvi je pacijent kojemu su liječnici zagrebačke Klinike za dječje bolesti ugradili rastuću protezu.

- Ovo je ogroman iskorak u onkološkoj ortopediji. Zahvaljujući protezi koja raste zajedno s dječakom, on tijekom rasta neće više morati prolaziti komplicirane i mukotrpne operacije - objasnio je doktor Zoran Bahtijarević, v.d. ravnatelja Klaićeve bolnice.

Janova borba s osteosarkomom, tj. rakom kostiju, počela je prije godinu dana. Danas nasmiješenom dječaku roditelji su tad rekli da mora biti mali ratnik i boriti se. U tome su mu uvelike pomogli roditelji, ali i tim liječnika predvođenih profesorom Robertom Kolundžićem iz KBC-a Sestre milosrdnice. Operacijom su dokazali da su u vrhu dječje ortopedije. Personaliziranu protezu koja se uz oprugu sama izdužuje u tijelu ugrađuje samo pet europskih centara, među kojima je sad i Klaićeva bolnica. Operacija je stajala 300.000 kn, a troškove će snositi HZZO.

- Jan je super, najviše se veseli moru. Zahvalni smo cijelom timu, doktorici Bonevski, dr. Ribičiću, sestrama i rehabilitatorima - kaže Janova mama Nataša.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.