Obavijesti

News

Komentari 129

Jandroković najavio dramu: Na sjednici o Kolindinom porazu

Jandroković najavio dramu: Na sjednici o Kolindinom porazu
1

Proanalizirat ćemo što je bilo ključno da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici Predsjedništva, a onda javno - rekao je Jandroković novinarima nakon kratke sjednice saborskog Predsjedništva

VIDEO

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković potvrdio je u utorak da će Predsjedništvo HDZ-a popodne na sjednici analizirati razloge zašto nisu dobili predsjedničke izbore te ocijenio kako ta sjednica "neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora".

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Prva Zoranova izjava 00:57

- Proanalizirat ćemo što je bilo ključno da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici Predsjedništva, a onda javno - rekao je Jandroković novinarima nakon kratke sjednice saborskog Predsjedništva na kojoj nije bilo disonantnih tonova.

HDZ-ovo Predsjedništvo neće biti mirno kao Predsjedništvo Sabora

Sjednica HDZ-ova Predsjedništva neće biti mirna kao sjednica Predsjedništva Sabora, bit će, vjerojatno, puno više rasprave, ocijenio je.

Upitan hoće li u stranci biti sankcioniranja zbog neuključivanja ili krivog uključivanja u kampanju, odgovorio je kako će se danas o tome svakako raspravljati dodajući kako ne bi bilo korektno da prije same sjednice najavi što će se događati. 

Krivi su svi: Škoro, Kolinda, Bandić... Ali najviše Plenković
Krivi su svi: Škoro, Kolinda, Bandić... Ali najviše Plenković

- Očekujem da će biti različitih razmišljanja, čuli smo ih i tijekom kampanje i na sam dan objave rezultata, tako da u demokratskoj atmosferi očekujem da raspravimo sve što je važno za HDZ -  naglasio je Jandroković.

- Držim se one 'u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi', dakle politika je kao sport - ne možeš uvijek pobijediti, ali nakon što ne pobijediš treba vrlo objektivno i iskreno proanalizirati koji su stvarni razlozi i nakon toga krenuti dalje. Pred nama je još puno posla -  istaknuo je.

Pojasnio je i svoju izjavu da je HDZ vodio pogrešnu politiku u drugom krugu, da se otišlo previše desno. "Smisao je moje izjave bio da je naša kampanja bila takva da je jako motivirala i birače našeg političkog suparnika", kaže Jandroković.

Kolinda Grabar-Kitarović održala govor i čestitala novoizabranom predsjedniku Milanoviću

Sabor će odraditi mandat do kraja

- Izborne kampanje imaju svoje tehnike, svoje zakonitosti, očito je da kampanja koju smo mi vodili jest motivirala naše birače, ali još više birače našeg političkog suparnika - objasnio je.

Poručio je kako se ne boji da se zbog unutarstranačkih ambicija u HDZ-u već kod opoziva ministrice Divjak u Saboru pojavi "određeni crni labud".

- Imam dojam da će Sabor odraditi svoj mandat do kraja - odgovorio je i dometnuo da su u HDZ-u spremni na sve moguće scenarije "ako će netko od koalicijskih partnera ili pojedinaca imati neke svoje ideje, neke svoje planove".

- Spremni smo i na izbore, međutim čini mi se da ipak postoji nekakvo razumijevanje među svim protagonistima politike u Hrvatskoj da treba odraditi predsjedanje Europskom unijom, a nakon toga tako i tako dolaze parlamentarni izbori. Ali, ne isključujem ni jedan scenarij - rekao je.

Hoće li Kolinda u diplomaciju? 'Pa, bila je predsjednica RH'
Hoće li Kolinda u diplomaciju? 'Pa, bila je predsjednica RH'

Nije izravno odgovorio na pitanje je li za HDZ bolje da parlamentari izboru budu prije unutarstranačkih. Postoji Statut HDZ-a, dužni smo držati ga se, a političke odluke će donositi nadležna stranačka tijela, kazao je.

Neće biti problema u suradnji s novim predsjednikom

Jandroković drži da neće biti problema u suradnji s novim predsjednikom države Zoranom Milanovićem, neovisno o teškim riječima u kampanji.

- Kampanja je jedno, a naša je obveza surađivati u skladu s Ustavom i zakonima. Tu nisu važni osobni odnosi, ovdje je važno odgovorno obnašanje dužnosti na koje smo izabrani, mislim da tu neće biti nikakvih problema - izjavio je.

Na pitanje čini li mu se da se Milanović proteklih godina promijenio uzvratio je kako će "o tome govoriti drugom prilikom".

Predsjednik Sabora potvrdio je da je informiran o povlačenju hrvatskih vojnika iz Iraka. On podržava tu odluku ali, dodao je, to je u nadležnosti drugih državnih tijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"