News

Komentari 18

Jandroković: Ne vjerujem da ćemo ići na obavezno cijepljenje

Jandroković: Ne vjerujem da ćemo ići na obavezno cijepljenje

Naglasio je i kako poslodavac ne može natjerati radnike da se cijepe, ali i dodao da ni država više nije dužna davati 4.000 kuna potpore, jer postoji cjepivo, pa podsjetio kako nas je covid do sada stajao 30 milijardi kuna

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak kako smatra da se neće ići u smjeru obveznog cijepljenja protiv covida te kako se za sada nije razgovaralo o covid potvrdama za ulazak u zgradu Sabora.

"Moje je mišljenje da nećemo ići u smjeru obveznog cijepljenja“, rekao je Jandroković u emisiji s Markova trga Hrvatskog radija, naglasivši pritom kako je cijepljenje jedini način da se stane na kraj pandemiji.

"Znanost je vrlo brzo našla cjepivo, sada  se možemo boriti s pandemijom, što će više biti procijepljenih lakše ćemo, bolje i sadržajnije živjeti“, poručio je, pozvavši građane da se cijepe, jer će tako osigurati vlastito, ali i zdravlje svih sugrađana.

Jandroković je rekao i kako se za sada nije razgovaralo o covid potvrdi za Sabor. Ne bih želio prejudicirati, niti bilo koga zastrašivati, treba se prilagođavati uvjetima koje covid sa sobom nosi, kazao je.

"Ne razumijem logiku onih koji kažu, 'neću se cijepiti, ali želim novac'“, uzvratio je na upit o vezivanju potpora uz procijepljenost.

Država nema negdje skrivene novce, pa ih bez problema daje, to je novac ili iz europskih sredstva ili smo se dodatno zaduživali, kazao je.

Naglasio je i kako poslodavac ne može natjerati radnike da se cijepe, ali i dodao da ni država više nije dužna davati 4.000 kuna potpore, jer postoji cjepivo, pa podsjetio kako nas je covid do sada stajao 30 milijardi kuna.

Jandroković se referirao na današnju saborsku raspravu te istaknuo kako je Hrvatskoj u idućih 10 godina na raspolaganju iz europskih fondova 30 milijardi eura, odnosno preko 200 milijardi kuna.

Iznenađujuće dobre brojke o rastu BDP-a

Procjena je da ta sredstva izravno utječu na rast BDP-a. Čuo sam neke brojke o rastu BDP-a u drugom kvartalu ove godine i one su iznenađujuće dobre, rekao je, ne otkivajući pojedinosti da „ne pokvari iznenađenje“.

Prvu godinu rada novog, 10. saborskog saziva ocijenio je pozitivnom, te potvrdio da je on predsjednik Sabora s najduljim stažem.

"Nešto više od 4 godine i dva mjeseca, brzo vrijeme ide, čast mi je biti predsjednik Sabora s najdužim mandatom“, kazao je Jandroković kojemu je jedinom uspjelo biti predsjednikom u drugom mandatu.

Kazao je i kako za sada nema naznaka da bi Sabor, koji redovan rad završava 15. srpnja, zasjedao izvanredno.

Moguće je da imamo izvanrednu sjednicu samo ako procedura ponovno raspisanog natječaja za predsjednika Vrhovnog suda bude gotova krajem kolovoza, odnosno početkom rujna, jer ne želimo da Sabor bude usko grlo u imenovanju, kazao je Jandroković.

Najčitaniji članci