Obavijesti

News

Komentari 16

Jandroković: Nema izbornih poruka i slogana u sabornici

Jandroković: Nema izbornih poruka i slogana u sabornici

Predsjednik Sabora izvijestio je kanidate iz sabornice o stavu DIP-a da isticanjem promidžbenih poruka i slogana tijekom sjednica stavljaju u nepovoljan položaj kandidate koji nisu zastupnici

VIDEO

Saborski zastupnici, kandidati na izborima za Europski parlament, ne smiju u sabornici isticati promidžbene materijale, odnosno poruke i slogane, poručio je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković (HDZ). O tome se prethodno konzultirao s Državnim izbornim povjerenstvom. 

- Iz odgovora je jasno da se ne mogu koristiti materijali u sabornici, dakle niti tiskani niti pisani. Državni dužnosnici koji su sudionici u izborima, ne smiju imati povlašteni položaj prema drugim sudionicima u izborima te se njihove redovite aktivnosti ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe - naveo je. 

Navala na Bruxelles: Za fotelju se natječe oko 400 zastupnika
Navala na Bruxelles: Za fotelju se natječe oko 400 zastupnika

Jandroković je naveo kako je sudjelovanje na saborskim sjednicama redovna dužnost saborskog zastupnika:

- Isticanje promidžbenih poruka i slogana tijekom sjednica od strane saborskog zastupnika koji je ujedno i kandidat na izborima, bez obzira radi li se o kandidatu kojeg predlaže politička stranka ili je riječ o kandidatu kandidacijske liste grupe birača, stavljalo bi ju u nepovoljan položaj kandidate koji nisu ujedno i saborski zastupnici - naveo je.  

Izvijestio e da je DIP mišljenja kako je isticanje promidžbenih poruka i slogana u sabornici tijekom izborne promidžbe suprotno odredbi Zakon o financiranju političke aktivnosti, a propisana je i sankcija gubitka naknade troškova izborne promidžbe o čemu će DIP voditi računa u provedbi nadziranja izborne promidžbe. 

-  Potpuno je jasno da se takve stvari ne mogu raditi pa pozivam sve koji sudjeluju u izborima da se toga i drže - zaključio je Jandroković. 

I Bernardica bi išla u Bruxelles: Desnica je predstavila EU listu
I Bernardica bi išla u Bruxelles: Desnica je predstavila EU listu

Gotovo petina zastupnika, njih 30 od 151 kandidati su na izborima za Europski parlament 26. svibnja. To su Mostovci Božo Petrov, Sonja Čikotić, Ines Strenja, Robert Podolnjak, Miro Bulj, SDP-ovci Joško Klisović, Predrag Fred Matić, Romana Jerković, Gordan Maras, Ranko Ostojić, HDZ-ovci Tomislav Sokol, Sunčana Glavak, Marijana Balić, SDSS-ovci Milorad Pupovac, Dragana Jeckov, Boris Milošević, Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih, Željko Glasnović i Zlatko Hasanbegović, nezavisni Bojan Glavašević i Tomislav Žagar, Živi zid Branimir Bunjac i Ivan Vilibor Sinčić, HNS-ovac Stjepan Čuraj, kandidati Amsterdamske koalicije Silvano Hrelja, Kreš Beljak, Anka Mrak Taritaš, Reformist Darinko Dumbović, zastupnik Snage Goran Aleksić i Hrasta Hrvoje Zekanović. 

Jandroković je na početku sjednice izvijestio i da će glasovanje biti danas u 18.30 sati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.