Obavijesti

News

Komentari 10

Jandroković, Plenković i Milanović čestitali Bajram

Jandroković, Plenković i Milanović čestitali Bajram

Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su čestitku hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti

Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su čestitku svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u povodu proslave Kurban bajrama, poželjevši da taj blagdan žrtve, ljubavi i brige za bližnje provedu uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći .

Kurban bajram blagdan je žrtve, ljubavi i brige za bližnje. Proslava tog velikog blagdana, istaknuo je hrvatski predsjednik, prilika je i za daljnje promicanje razumijevanja i zbližavanja ljudi u zajedničkoj želji razvijanja kulture dijaloga i međusobnog poštovanja.

"Uvjeren kako je poticanje tolerancije i solidarnosti u interesu cijelog našeg društva, upućujem čestitke u povodu proslave Kurban bajrama svim hrvatskim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti. Provedite blagdan uz obitelj i svoje najbliže, u zdravlju i sreći. Bajram Šerif Mubarek Olsun!“, stoji u čestitki predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

'Bajramski dani ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem'

"U ime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti od srca čestitam veliki blagdan žrtve, sa željom da Kurban-bajram provedete u radosnom vjerničkom i obiteljskom okruženju. Neka vam bajramski dani budu ispunjeni mirom, zdravljem i veseljem", poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Zaželio je i da im "ovo vrijeme odricanja bude nadahnuće i snaga u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji".

"Još jednom svim muslimanskim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke za najznačajniji islamski blagdan. Bajram Šerif Mubarek Olsun!'', stoji u čestitki premijera Plenkovića koju je u povodu Kurban-bajrama uputio predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj i svim građankama i građanima islamske vjeroispovijedi.

'Sloboda vjeroispovijesti obogaćuje vjerski u kulturni identitet'

"Neka Kurban bajram kao blagdan žrtve i ljubavi za bližnje bude prigoda za duhovnu obnovu kroz molitvu, milosrđe, razumijevanje i zajedništvo", uputio je čestitku Goran Jandroković predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Ističe kako su međusobno poštivanje i uvažavanje razlika garancija izgradnje društva tolerancije i povjerenja, a sloboda vjeroispovijedi svakog pojedinca obogaćuje raznolikost vjerskog i kulturnog identiteta.

"U želji da Vama, Vašim obiteljima i bližnjima ovi blagdanski dani proteknu u miru i blagostanju upućujem Vam najiskrenije čestitke. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", zaključuje u čestitki muftiji Azizu ef. Hasanoviću.