News

Komentari 106

Jandroković pozvao zastupnike da dio svoje plaće za prosinac doniraju za stradale u potresu

Jandroković pozvao zastupnike da dio svoje plaće za prosinac doniraju za stradale u potresu

Predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je sve saborske zastupnike da doniraju za pomoć stradalima u potresu na područjima Sisačko-moslavačke županije, da se svi zajedno odreknu dijela plaće za prosinac

"Kolegice i kolege zastupnici, svjedoci smo velike tragedije prouzrokovane razornim potresom koja je zadesila brojne stanovnike Sisačko-moslavačke županije, ali i ostatka Hrvatske" poručio je Gordan Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO

Nažalost, dodao je, prema trenutačno dostupnim informacijama izgubljeno je sedam ljudskih života. I dok živote stradalih ljudi nitko ne može vratiti, potres je prouzročio i velike materijalne gubitke i financijsku štetu koje zajednički možemo nadoknaditi.

Predložio im je stoga da se svi zajedno odreknu dijela zastupničke plaće za prosinac.

Pozivam Vas da se priključimo brojnim hrvatskim građanima koji nesebično pomažu svim unesrećenima i pokažemo solidarnost, kao i nakon zagrebačkog potresa u ožujku. Predlažem da se svi zajedno odreknemo dijela zastupničke plaće za prosinac i novčanu donaciju uplatimo na račune Hrvatskog crvenog križa ili Hrvatskog Caritasa, predložio je predsjednik Sabora zastupnicima.

Hvala unaprijed svima koji će se odazvati pozivu, kao i na svakoj drugoj pomoći koju već iskazujete, naglasio je Jandroković koji u srijedu obilazi Petrinju i Glinu, gradove u kojima je  razorni potres u utorak nanio najviše štete. 

Najčitaniji članci