Obavijesti

News

Komentari 107

Janšin Kekec ne odustaje od rata: Danas održavaju sjednicu

Janšin Kekec ne odustaje od rata: Danas održavaju sjednicu
1

Žan Mahnič za danas je sazvao sjednicu na kojoj će raspravljati je li slovenska vojska spremna za rat. Mahniča je pak splitski vijećnik Martin Pauk pozvao na boksački meč

VIDEO

Hrvatska je spremna braniti svoju zemlju i koristiti sve raspoložive snage da spriječi implementaciju arbitraže, tvrdi Žan Mahnič (27), predsjednik slovenskog odbora za obranu, koji ne odustaje od održavanja sjednice i razgovora o spremnosti slovenske vojske u slučaju rata s Hrvatskom.

Iz Slovenske demokratske strane (SDS), čiji je Mahnič zastupnik, odlučno ga brane.

- Predsjednik parlamentarnog odbora za obranu ni u jednom trenutku nije pozvao na konflikt ili vojnu intervenciju protiv Hrvatske jer je svjestan da je mirno rješenje u interesu obje države - poručili su u utorak iz SDS-a. Dodali su da je današnju sjednicu sazvao zbog rastućih tenzija s obje strane zbog arbitražne presude u slučaju Savudrijske vale, koju Hrvatska uporno odbija poštovati. Mahnič je, prema riječima glasnogovornice stranke izrazito zabrinut za dobrobit i sigurnost građana Slovenije.

- Njegova dužnost kao izabranog predstavnika jest uložiti najveće napore kako bi osigurao da sigurnost svih građana Slovenije ne bude ugrožena - poručili su iz SDS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na sastanku Žan Mahnič od slovenske vlade očekuje objašnjenje ima li ona neke alternativne scenarije po kojima bi vojska sudjelovala u implementaciji arbitražnog sporazuma i pomogla policiji kod čuvanja granice. Na sjednicu je pozvao generale, obavještajce, ali i ministricu obrane. No Mahničev entuzijazam ne dijeli slovenski premijer Miro Cerar, koji je zatražio da se sjednica otkaže jer smatra da njeno održavanje šalje “krive signale”. Bojkot su najavili i čelnici brojnih stranaka, kao što je Stranka modernog centra, na čijem je čelu upravo slovenski premijer. Predsjednik Slovenije Borut Pahor kratko je poručio da ne može utjecati na otkazivanje sjednice, ali se zalaže za mirnu primjenu arbitražne presude. U srijedu je splitski gradski vijećnik Martin Pauk na društvenim mrežama pozvao Mahniča na obračun u ringu kako bi vidio je li uistinu spreman “proliti krv za svoju zemlju”.

- Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi. On neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku. Zemlji pobjednika pripast će sporni teritorij - napisao je Pauk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a