Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Jarbolom katamarana uspio je zapeti za most

Mislio je da može proći ispod Pašmanskog mosta. Krenuo je katamaranom, ali je uskoro stao. Potom je dozivao prolaznike da mu pomognu

Maja Cikarela
Foto: Maja Cikarela
1 komentara

Vjerojatno će se vraćati oko Pašmana, jer sumnjam da će više ikad htjeti ploviti istim putem, rekla nam je Maja Cikarela, čitateljica 24sata koja je u ponedjeljak popodne snimila katamaran ispod mosta koji spaja Ugljan i Pašman.
- Skiper je msilio da može proći katamaranom ispod mosta. Od linije mora do mosta je oko 17,5 metara visine. More je ispod mosta široko oko 20 metara. On je krenuo i jarbolom se zakačio za most - rekla nam je Maja. Na plovilu je bilo petero ljudi. Dozivali su ljude na obali da dođu na jedrilicu pomoći osloboditi je.
- Gumenjakom su prebacivali ljude na katamaran. Potom su svi stali na pramčani dio kako bi nagnuli jedrilicu. Skiper je pokušavao ići naprijed-nazad. Dvadesetak minuta trajala je borba. Uspjeli su ga nagnuti, osloboditi jarbol i proći ispod mosta. Imali su sreće da nisu slomili jarbol - rekla je Maja Cikarela. Precijenjeni skiper i posada otplovili su dalje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message