Obavijesti

News

Komentari 129

Odgođeno ročište: Umjesto na sud, Sanadera vozili u bolnicu

Odgođeno ročište: Umjesto na sud, Sanadera vozili u bolnicu
1

Bivši HDZ-ovi ministri Damir Polančec, Ivan Šuker, Gordan Jandroković i Božo Biškupić na poziv obrane Ive Sanadera trebali su danas svjedočiti na suđenju

VIDEO

Nastavak suđenja u aferi Planinska odgođen je za 24. studeni zbog bolesti Ive Sanadera. Tada bi  se kao svjedoci trebali pojaviti Damir Polančec, Ivan Šuker, Gordan Jandroković, Božo Biškupić te Katica Fiolić.

Naime, Sanader se jutros nije pojavio na sudu, a iz zatvora su sutkinju Jasnu Smiljanić obavijestili da je zbog zdravstvenih tegoba završio u bolnici za osobe lišene slobode. Doktor je izvijestio sud da će mu za pregled bivšeg premijera trebati dva sata te da će potom izvijestiti sudsko vijeće o zdravstvenom stanju optuženika.

Kasnije je potvrdio da je Sanader isrcpljen od crijevne viroze te da ima laganu tresavicu i temperatura. Predložio je da mu se odobri dan poštede.

Zamjenik ravnateljice Uskoka Tonči Petković tražio je da se odredi novo vještačenje Ive Sanadera na okolnosti njegove raspravne sposobnosti i da to vještačenje provede novi vještak jer ga prijašnja vještakinja, tvrdi Petković, niti jednom nije pregledala.

Sanaderova obrana tome se protivi. Navodi kako on ima ozbiljne srčane probleme, probleme s tlakom i početak dijabetesa te da je prijedlog Uskoka zbog toga preuranjen.

Od četiri bivša ministra u Sanaderovoj vladi, koji su pozvani da danas svjedoče, odazvao se samo Božo Biškupić. Ivan Šuker i Gordan Jandroković ispričali su svoj nedolazak pismenim putem zbog ranije preuzetih obveza, a Damir Polančec nazvao je telefonom i ispričao svoj nedolazak zbog viroze.

Božo Biškupić bit će pozvan da svjedoči drugi put.

Susret sa starim znancima

Bivši premijer, koji od 1. listopada čeka da se riješi njegova jamčevina kako bi mogao na slobodu, danas  se na Županijskom sudu u Zagrebu trebao ponovno susresti s nekad najbližim suradnicima.

Damira Polančeca, Ivana Šukera, Gordana Jandrokovića i Božu Biškupića trebali su ispitati kao svjedoke u slučaju Planinska. U tom predmetu Ivu Sanadera Uskok tereti da je za mito od 17 milijuna kuna sredio da Ministarstvo regionalnog razvitka kupi zgradu bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Stjepana Fiolića po cijeni znatno višoj od tržišne. Bivše ministre u Sanaderovoj vladi ispitat će čega se sjećaju u vezi sudjelovanja na sastanku užega kabineta i sjednice Vlade održanih 2. travnja 2009., i to na okolnost donošenja suglasnosti za kupnju Fiolićeve nekretnine u Planinskoj ulici u Zagrebu za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja. Svjedočit će i je li njihov bivši šef Sanader na bilo koji način na njih utjecao ili vršio pritisak kako bi donijeli odluku u kupnji zgrade.

Sanader je još uvijek u pritvoru

Unatoč tome što se nadao da će ovog puta na suđenje doći sa slobode, Sanadera su na susret sa starim znancima trebali dovesti iz Remetinca. Naime, iako je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo jamčevinu u vidu šest nekretnina kako bi se Sanader mogao braniti sa slobode, Uskok se na to rješenje žalio Vrhovnom sudu. Žalbu bi na Vrhovnom sudu trebali proučiti tijekom srijede i dodijeliti je u rad vijeću, koje bi je onda u što bržem roku, jer se ipak radi o pritvorskom predmetu, trebalo razmotriti. No sudsko vijeće pri tome nije vezano nikakvim rokovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.