Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

Jedan naš vojnik već se vratio doma, drugi ostao u Njemačkoj

Hrvatski vojnici ozlijeđeni u napadu bombaša samoubojice u Kabulu dobro se oporavljaju. Jedan od njih je već u Hrvatskoj, drugi će se vratiti nakon liječenja u američkoj vojnoj bolnici u Njemačkoj

60 komentara

Dvojica ozlijeđenih hrvatskih vojnika, pripadnici 10. kontingenta u Afganistanu, čije je vozilo 24. srpnja u Kabulu napao bombaš samoubojica, dobrog su zdravstvenog stanja, objavio je MORH.

Jedan od njih već se vratio u Hrvatsku, drugi je iz Afganistana prebačen u Njemačku gdje nastavlja liječenje u američkoj vojnoj bolnici 'Landstuhl Regional Medical Center' u Landstuhlu, kraj vojne baze u Ramsteinu.

Nakon liječenja u Njemačkoj, bit će prebačen u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju, objavio je MORH.

Podsjećamo, bombaš samoubojica 24. srpnja napao je vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu nakon što se u njihov neborbeni, ali oklopljeni automobil, zaletio s motorom.

UZ NAJVIŠE POČASTI Pokopali Josipa Briškog: 'Na nas si ostavio neizbrisiv trag'

Trojica hrvatskih vojnika teško su ozlijeđena u napadu za koji su odgovornost preuzeli talibani.

Nažalost, Josip Briški, hrvatski vojnik koji je u napadu pretrpio najteže ozljede, preminuo je isti dan. Josip je imao tek 27 godina, živio je u Sesvetama, iza sebe je ostavio ženu i jednogodišnje dijete.

OBITELJ TUGUJE ZA JOSIPOM BRIŠKIM 'Bio je dobar mladić. Zbog tate je želio postati hrvatski vojnik'

Briški je u Hrvatskoj vojsci bio pet godina, a misija u Afganistanu bila mu je prva međunarodna misija. Bio je pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta koji se nalazio u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu. Tamo je bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga.

Josip je rođen u poodmaklim ratnim godinama, točnije - 1992. Utjecalo je to puno na njega. Slušao je i čitao priče iz Domovinskog rata. Oduvijek je znao da želi časno i ponosno nositi odoru hrvatskog vojnika. Ljubav koju gaji za domovinu usadila mu je i cijela njegova obitelj, možda ponajviše otac...

VOĐA TALIBANA Najopasniji čovjek današnjice: Naredio je napad na 9 Hrvata

- Mi smo svi vrlo veliki domoljubi. A u vojsci mu je bio tata. Naime, na početku Domovinskog rata našao se s druge strane granice. Služio je vojni rok u Srbiji kad su počele nevolje. Jedva se uspio nekako izvući i domoći Hrvatske. Poslije toga bio je u vojsci, ali ne na bojištu. On je kao stolar radio u vojarni - rekla nam je njegova teta Anđela.

POGLEDAJTE VIDEO

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message