Obavijesti

News

Komentari 1

Jedno je sasvim sigurno: Idući čelnik Šibenika bit će - liječnik

Jedno je sasvim sigurno: Idući čelnik  Šibenika bit će - liječnik
3

Pobjedu će odnijeti ili SDP-ov doktor Ante Županović, bivši ravnatelj Doma zdravlja, ili Željko Burić (HDZ), aktualni gradonačelnik i ravnatelj šibenske bolnice

VIDEO

Sljedeći gradonačelnik Šibenika sigurno će biti liječnik. Građani će birati između dvojice: SDP-ovog doktora Ante Županovića, nekadašnjeg ravnatelja Doma zdravlja i aktualnog gradonačelnika, i HDZ-ovog Željka Burića, sadašnjeg ravnatelja šibenske bolnice. 

Slavit će tek u drugom krugu, sudeći po dosadašnjim anketama i rezultatima prijašnjih izbora. Ankete im daju od 27 do 36 posto. 

Na prošlim izborima je Ante Županović, sa zamjenicima Frankom Vidovićem (SDP) i Petrom Baranovićem (HNS), u drugom krugu jedva pobijedio dotadašnju gradonačelnicu Nedjeljku Klarić (HDZ). 

Vodstvo Klarićke u prvom krugu (34,82 prema 30,67 posto) u drugom krugu se istopila, pa ju je Županović pobijedio s 50,8 posto prema 47,92 posto.  

Ne očekuje se da će Šibenčani pohrliti na izbore

S obzirom na stranačke programe i ponudu predizbornih obećanja Šibenčani ni ovaj put neće u značajnijem postotku pohrliti na izbore. Na prošlim izborima izlazak je bio tek 47 posto. 

Malo je vjerojatno da će ponovljena obećanja o oživljavanju stare gradske jezgre Šibenika, koji se ispaljuju iz svih tabora, motivirati građane na masovniji izlazak.

Aktualna SDP-HNS-ova gradska vlast u ovom mandatu nastavila je projekte prethodnika (HDZ), izgradnja škole u četvrti Meterize, širenje Gospodarske zone Podi, INAVIS... te je uredila tvrđavu  sv. Mihovil i otvorila prvu šibensku gradsku plažu Banj. 

Otvaranje plaže, kao povratak Šibenika moru i otvaranje turizmu, glavni je SDP-HNS-ov uspjeh i adut, kojeg HDZ pokušava osporiti dovođenjem u pitanje čistoće mora na Banju. 

Dvjema najvećim strankama svakako pripada po 30-ak posto glasova, tako da će konačni rezultat ovisiti o tome koliko će glasova odnijeti ostali gradonačelnički kandidati i komu će se njihovi birači i simpatizeri prikloniti u drugom krugu. 

Zanimljiva matematička ideja Milana Arnautovića

Zasad su kandidature najavili i ŠGF-ov Emil Guberina, laburist Slaven Jakelić, HSP-ov Goran Grguričin, te nezavisni Milan Arnautović, bivši SDP-ov gradonačelnik iz 2001. godine. 

Upravo je Arnautović pred ove izbore izašao sa zanimljivom, matematičkom idejom: izračunao je da "mali" kandidati pobjeđuju liječnike HDZ-a i SDP-a ako nastupe zajedno. 

Ponudio je ostalim kandidatima manjih opcija da zajednički podrže onog kandidata među njima kojem ankete daju najveće izglede. Tako bi, izračunao je Arnautović, u prvom krugu dobili 40 posto, nasuprot HDZ-a i SDP-a s po 30 posto, a u drugom bi krugu sigurno pobijedili glasovima onog liječnika koji ispadne iz utrke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u