Obavijesti

News

Komentari 1

Jedrilica 'zapela' u oluji kod Hvara: Spasili desetero ljudi

Jedrilica 'zapela' u oluji kod Hvara:  Spasili desetero ljudi
1

Jedrilica naziva 'Sea Bell' sa deset članova posade je u četvrtak kod otoka Hvara "trpjela" jake udare vjetra i visokih valova. Nakon dojave krenula je akcija spašavanja

VIDEO

Jedrilica naziva „Sea Bell“ sa deset članova posade je u četvrtak kod otoka Hvara "trpjela" jake udare vjetra i visokih valova. Nakon dojave krenula je akcija spašavanja. 

- Kako su u vrijeme dojave sve posade sa službenim plovilima već bile zauzete u spasilačkim intervencijama na drugim pozicijama, Središnjica je u akciju uključila plovilo tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći plovilima i osobama na moru budući da je u trenutku dojave isto bilo najbliže havariranoj jedrilici - objavilo je Ministarstvo mora. 

- Kako su u vrijeme dojave sve posade sa službenim plovilima već bile zauzete u spasilačkim intervencijama na drugim pozicijama, Središnjica je u akciju uključila plovilo tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći plovilima i osobama na moru budući da je u trenutku dojave isto bilo najbliže havariranoj jedrilici. Nedugo nakon uključenja u akciju djelatnici spasilačke tvrtke u Središnjicu su dojavili kako su na poziciji u blizini sjevernoistočne obale otoka Hvara pronašli i preuzeli sedam neozlijeđenih članova posade koji su se nalazili na brodskom tenderu kojim su se netom prije otisnuli od havarirane jedrilice, a koju su spasioci također pronašli u neposrednoj blizini sa preostala tri člana posade, od kojih također nitko srećom nije bio ozlijeđen. Djelatnici spasilačke tvrtke havariranu jedrilicu potom su uzeli u tegalj do najbližega sidrišta, čime je ova akcija uspješno okončana- izvijestilo je Ministarstvo. 

Osim ove akcije u četvrtak do 20.00 sati Središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je koordinirala u još 11 akcija traganja i spašavanja osoba i plovila na području nadzora sigurnosti plovidbe u nadležnosti splitske, odnosno šibenske Kapetanije, a u svim akcijama su uz djelatnike dvije kapetanije sudjelovali i službenici postaja Pomorske policije Split i Šibenik, i to na svim onim pozicijama na koje djelatnici dvije kapetanije nisu uspijevali doploviti s obzirom na izrazito nepovoljne vremenske prilike te prezauzetost potražnim i spasilačkim intervencijama na moru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.