Obavijesti

News

Komentari 44

Jeljcin je zavapio: 'Idite kod Vange, jedino ona sve zna...'

Jeljcin je zavapio: 'Idite kod Vange, jedino ona sve zna...'
1

Borisa Jeljcina iznenadio je noćni poziv. Vanga je poručila da će mu otkriti veliku tajnu. Najveća svjetska proročica uspješno je i liječila ljude od artritisa, tlaka, gastritisa...

VIDEO

Toga dana bio sam u uredu u Kremlju, prije izbora, govori Sergej Medvedev, tajnik bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina, pa nastavlja:

- Zazvonio je telefon. Javio se muškarac koji je zvao po nalogu proročice Vange. Bio sam šokiran njegovim prijedlogom - Vanga je predsjedniku Jeljcinu ponudila da je posjeti u Bugarskoj. Kad sam upitao zašto, muškarac mi je odgovorio: ‘Kako bi mu dala važne informacije oko nadolazećih izbora’.

Medvedev u dokumentarcu o Vangi priča kako je o svemu obavijestio predsjednika Jeljcina. On je malo oklijevao, a onda izgovorio: “Ne idem nikud. Odluči sam, ali bez velike pompe”. To je značilo da za taj sudbonosni poziv ne treba znati nitko. Situacija u zemlji tada je bila vrlo teška. Zbog pada gospodarstva i ekonomskih reformi predsjednik Jeljcin je naglo gubio popularnost. Zemlja je srljala u bankrot. Nije dolazilo u obzir da u takvoj situaciji predsjednik posjeti proročicu pa je na stol došla opcija B - odlazak delegacije Vangi.Vanga je rekla: “Ako predsjednik neće sam doći, donesite mi kocku šećera ili njegov sat”.

- Pozvao sam najprije Vangine predstavnike u Kremlj, a onda smo se zaputili u Sofiju. Stigli smo u Sofiju noću. Nitko nije smio znati za putovanje. Zamislite novinske naslove: ‘Situacija je kritična, Kremlj šalje izaslanika kako bi se raspitao o sreći’. Kako to objasniti čelniku neke države, pitao se Medvedev.

- U rano jutro došli smo u selo Rupite. Oko Vangine kuće nije bilo ljudi, a to je bilo šokantno. Dvorište joj je uvijek bilo puno ljudi koji čekaju seansu. Pomislio sam kako Vanga čeka samo nas. Dala je veliku važnost susretu. Pričekali smo 10-ak minuta, a onda su nas pozvali. Odmah na vratima čuo sam grleni glas: ‘Gosti iz Rusije’.

Medvedev se prisjeća kako je Vanga tada sjedila na stolici. Ramena su joj bila prekrivena crnim šalom, nije ustajala.

- Tada nisam znao kako je Vanga jako bolesna. Donio sam joj i dar – bocu viskija i odložio je na stol. Vanga je bila oduševljena, mislim iskreno, i tada je počeo razgovor. U nekoliko navrata, kad bih počeo nešto prevoditi, neko pitanje, ona me je zaustavila. Kao da je znala koje ću joj pitanje postaviti – prisjeća se prevoditelj Petrov. Vanga je, u biti, rekla kako nema ponovne opasnosti od dolaska komunista na vlast u Rusiji i da će Jeljcin opet biti izabran. Bila je to važna procjena.
Takve su se priče redale jedna za drugom.

- Jednog dana mi je počela govoriti o događajima u kojima sam upravo sudjelovala. Sve je opisivala detaljno. Sobu, ljude, rekla bi tko će pobijediti, a potom opisala da će to biti djevojka s cvijetom u kosi. U to doba na natjecanju je pobijedio sovjetski tim koji je imao ornamente u obliku cvijeća – ispovijest je Neške Robeve, poznate bugarske trenerice ritmičke gimnastike.

- Sve što mi je rekla nikad nisam dovodila u pitanje jer mi se sve uvijek ispunilo – rekla je Robeva.
Vangu je posjetio i poznati pisac Leonid Leonov, koji nakon prvog posjeta jednostavno nije mogao prestati dolaziti.

- Bio sam prijatelj mnogim osobama iz javnog života, od Gorkog, Staljina... Obišao sam cijeli svijet, ali Vangine riječi su me pogodile više nego ikoga drugog – rekao je Leonov.

Leonov je na vrata proročice u Bugarsku prvotno došao sa suprugom, a kad je ona preminula, sa sobom je vodio kćer Nataliju Leonovu.

- I Vanga je upitala: ‘Majka je kremirana?’ - prepričavala je Natalia.

- Da - odgovorila sam.

- Bila je u plavoj suknji, bijeloj bluzi i plavoj vunenoj jakni na sebi? - pitala je više utvrđujući činjenice. Bila je to boja koju je moja majka nosila doma.

Tata je upitao: ‘Kako znate da je tijelo moje supruge kremirano?’. Vanga je rekla: ‘Oni čija su tijela kremirana ne pojavljuju se odmah. Prvo se pojave u formi oblaka, kao dim, koji se ubrzo počinje mijenjati...’.

- Da kažem ljudima sve što vidim i znam, poželjeli bi odmah napustiti ovaj svijet – govorila je često. Onima koji su željeli ostati što dulje na svijetu, ostavila je gomilu recepata:

Akne: Prije spavanja nanesite na lice oblog – pamučnu krpu ili gazu koju ste prethodno namočili u vodu u kojoj se kuhala sapunika, melisa i bazga.

Alergija: Malu žličicu suhog pelina namočite u šalici hladne vode preko noći, ujutro procijedite i pijte tri puta dnevno poslije jela tako da veliku žlicu te vode pomiješate s malo meda. Za sprečavanje alergije: pijte po jednu čašicu pelinova vina na dan tijekom proljeća.

Bolovi u leđima: Napravite domaći “flaster” protiv bolova – istucite dva bjelanjka, jednu malu žličicu naribanog domaćeg sapuna i jedno pakiranje usitnjenog bijelog tamjana. Smjesu nanesite na vunenu tkaninu, omotajte oko leđa i držite dok “flaster” ne otpadne (od jedan do dva dana).

Bol u želucu: Pripremite čaj od bosiljka, kamilice i zelene metvice. U 600 ml vode stavite jušnu žlicu čaja da provre tri minute. Pijte po jednu malu šalicu poslije jela.

Bronhitis, kronični: Svako jutro popijte po šalicu čaja od nevena na prazan želudac. Desni, povlačenje zubnog mesa (recept 2): Na sitno nasjeckajte procvjetali tušt (porculanku, Portulaca oleracea), dodajte ulje, pa jedite kao salatu. Gljivice na nogama i neugodan miris: Svaku večer namačite noge u vodi u kojoj ste prokuhali bosiljak.

Nove priče od kojih se ledi krv u žilama

U knjizi koja se nalazi na svim kioscima i može se dobiti za 5 kuna nalaze se nove priče o proroštvima Babe Vange, od kojih su neka bila pod embargom zbog raznih političkih interesa. Zbog snažnih vizija stekla je nadimak Nostradumus naših dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...