Obavijesti

News

Komentari 48

Jeste li spremni? Stižu 'lude' promjene, prvo kiša pa snijeg...

Jeste li spremni? Stižu 'lude' promjene, prvo kiša pa snijeg...

Zbog vjetra u prekidu su trajektna linija Lopar-Valbiska, katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru

VIDEO

Za razliku od petka, koji je na Jadranu bio barem djelomice sunčan, a ponekog sunčanog razdoblja bilo je i na kopnu, već za vikend slijedi prva zamjetnija promjena vremena, početkom novoga tjedna i druga. U većini krajeva prevladavat će oblačno, za vikend i relativno toplo, već u subotu na Jadranu uz umjereno i jako jugo. Mjestimice će biti kiše, ponegdje i izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran. Od ponedjeljka sve hladnije, i u početku još i kišovito. Južinu će zamijeniti bura, osobito sredinom tjedna često jaka, s olujnim udarima, a na kopnu sjeveroistočni i sjeverni vjetar, s kojim će u utorak i srijedu ponegdje na kopnu pasti i malo snijega, osobito u gorju, piše HRT.

Prognoza za 24.11.2018. Umjereno i pretežno oblačno, ujutro i prijepodne na kopnu ponegdje s maglom. Povremeno kiša,...

Objavljuje vrijeme i prognoza DHMZPetak, 23. studenoga 2018.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u početku oblačno i maglovito, a sredinom dana i poslijepodne očekuju se i sunčana razdoblja. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 9 i 11 °C.

Potres uzdrmao Veliku Goricu i Zagreb: Krevet mi se zatresao
Potres uzdrmao Veliku Goricu i Zagreb: Krevet mi se zatresao

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj većinom tmurno i oblačno, a ujutro i maglovito. Ponegdje može biti slabe kiše ili rosulje. 

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom oblačno, mjestimice s kišom, a uz obalu ponegdje može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 4 °C, uz obalu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 10 do 12 °C, na moru između 14 i 16 °C. 

kisa

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti oko 6 °C, uz obalu između 12 i 15 °C, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te i dalje relativno toplo. Mjestimice će biti kiše, osobito prema kraju dana. Puhat će umjereno i jako jugo. 

Adamićeva ulica u Rijeci mogla bi biti zatvorena čak 10 dana
Adamićeva ulica u Rijeci mogla bi biti zatvorena čak 10 dana

Do srijede na kopnu većinom oblačno. U nedjelju će kiša padati posvuda, uz izraženu južinu, a u ponedjeljak uglavnom u prvom dijelu dana. U utorak će zapuhati umjeren sjeverni vjetar, a uz osjetan pad temperature zraka mjestimice će biti susnježice i snijega. U srijedu i četvrtak većinom suho, te djelomice sunčano i relativno hladno.

Na Jadranu promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u nedjelju, kada mjestimice može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Od sredine idućeg tjedna barem djelomice sunčano. U početku će puhati umjereno i jako jugo, a u ponedjeljak će na sjevernom dijelu okrenuti na umjerenu, do kraja dana i jaku buru, koja će od utorka mjestimice biti i olujna. 

HAK: U unutrašnjosti magla; na moru zbog vjetra u prekidu tri linije

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo. Kolnici su vlažni i skliski u područjima s maglom te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Dalmacije, u Istri i Hrvatskom primorju, a zbog vjetra u prekidu su i tri morske linije, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija Lopar-Valbiska; katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo je u kvaru između čvorova Zadar II i Zadar I u smjeru Zagreba (260. km). Vozi se uz ograničenje brzine od 100 kilometara na sat. Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) u Rijeci, od križanja ulice Žrtava fašizma prema Adamićevoj ulici. Zbog radova, na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni čvora Ivanja Reka na mostu Sava vozit će se jednim trakom u oba smjera od 24. studenog u 10 sati do 25. studenog u 14 sati.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima.

Na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju pola sata, a na graničnom prijelazu Tovarnik-Šid 20 minuta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor