Obavijesti

News

Komentari 12

Pitanje dana glasilo bi: Koliko blizanaca ima na ovim slikama

Pitanje dana glasilo bi: Koliko blizanaca ima na ovim slikama
6

Na jezeru Sabljaci kraj Ogulina blizanci i trojčeki iz gradića podno Kleka za već 355. milenijsku fotografiju Šime Strikomana udružili su svoje osmijehe

VIDEO

Pedesetak obitelji s blizancima u nedjelju se okupilo na jezeru Sabljaci kraj Ogulina kako bi pozirali ispred objektiva fotografa Šime Strikomana za 355. Milenijsku fotografiju. Ogulinsko udruga  "Društvo naša djeca" potaknula je ideju o stvaranju fotografije s blizancima jer ih u gradiću podno Kleka ne manjka. Strikoman je kazao da vrlo rado prihvaća svaki izazov, te dodaje da mu je ovo prva Milenijska fotografija za koju mu je pred objektiv stao ovako veliki broj blizanaca.    

- Nakon pročitane priče u 24 sata o tri prijateljice koje su rodile blizance potaknula nas da i mi na neki način zabilježimo naše blizance, kojih u Ogulinu ne manjka. Samo u našim osnovnim školama ima tridesetak para blizanaca, a ponešto i trojki… - kazala je predsjednica Udruge Ljiljana Kaurić, te dodala da su okupljeni blizanci i njihovi roditelji svojim tijelima formirati znak Udruge Društvo naša djeca kraj prekrasnog jezerca. 

Najmlađi par blizanca bili su devetomjesečni Jan i Noa koje su za vrijeme snimanje roditelji držali u naručju, a Jan je snimanje i prespavao

Okupljeni blizanci strpljivo su i rado surađivali s fotografom, od onih najmanjih do nešto „ozbiljnijih“ blizanaca. Najmlađi par blizanca bili su devetomjesečni Jan i Noa koje su za vrijeme snimanje roditelji držali u naručju, a Jan je snimanje i prespavao. Na fotografiju blizanaca su se vrlo rado odazvala i sestre jednojajčane blizance Martina i Jasmina (29).

- Ovo je odlična ideja. Prekrasno je imati sestru blizanku. Onaj tko to nje doživio to je naprosto nemoguće objasniti. Mi jednostavno ne moramo niti pričati i sve se razumijemo. Tako je i sada iako sam se ja udala i odselila od obiteljske kuće – kazala je Martina Trbović Grgurić dodajući da su i u djetinjstvu imale prijateljice blizanke, te da ih dosta i poznaju u Ogulinu.

Među okupljenim blizancima bili su i dvojajčani blizanci brat i sestra Jadranka Marković i Franjo Vučić (57) koji su ujedno dobili titulu „najstarijeg“ para blizanaca na snimanju

Među okupljenim blizancima bili su i dvojajčani blizanci brat i sestra Jadranka Marković i Franjo Vučić (57) koji su ujedno dobili titulu „najstarijeg“ para blizanaca na snimanju. Oni su se kao i svi ostali složili da je predivno imati brata ili sestru blizanca. Trojke Roko, Mija i Niko (4) Belančić na snimanje su došli sa svojim roditeljima, ali i vrtićkim prijateljima, dvojajčanim blizancima Lukom i Tedijem (4). 

Titulu najbrojnije obitelj blizanaca „odnijele“ su jednojajčane sestre Anita Sabljarić i Renata Stipetić (40) koje su na snimanje povele svoje nećake, dvojajčane blizance Ellu i Filipa (9) Bikić i time osvojile nagradu, tjedni aranžman u ogulinskom hotelu kojeg će pokloniti roditeljima da „odmore“. Marija Bikić, sestra blizanki, te majka Elle i Filipa kazala da je „grozno“ imati sestre blizanke, ali je zato prekrasno imati djecu blizance.

 - One su stalno bile zajedno. Kao malene u djetinjstvu se nismo slagale. Uvijek su sve radile zajedno, a ja sam se osjećala kao dijete jedinac. Kada sam doznala da ja nosim dvojke nisam mogla vjerovati. No to je prekrasno. U jednom „paketu“ sam dobila curicu i dečkića. Kada sam ostala trudna više nisam bila baš tako mlada pa sam bila presretna što ću jednom mukom dobiti dvoje djece odjednom – zaključila je Marija Bikić (42). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...