'Ježić mi je rekao da je novac trebao proslijediti Sanaderu' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 9

'Ježić mi je rekao da je novac trebao proslijediti Sanaderu'

'Ježić mi je rekao da je novac trebao proslijediti Sanaderu'
3

Pojašnjavajući svoj odnos s Robertom Ježićem, Stephan Hurlimann je rekao da je riječ o poslovnom donosu koji traje više od 15 godina te da taj odnos još uvijek traje

VIDEO

Svjedočeći video vezom iz Švicarske, Stephan Hurlimann, direktor jedne od švicarskih tvrtki Roberta Ježića, na ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i hrvatskom pravosuđu nedostupnom direktoru MOL-a Zsoltu Hernadiju u ponedjeljak je na Županijskom sudu kazao da mu Ježić nakon izlaska iz pritvora kazao da je nasamaren te da je novac trebao proslijediti Sanaderu.

''Nakon izlaska iz pritvora Ježić mi je rekao kako je nasamaren i da je trebao proslijediti novac Sanaderu, ali pritom nije spominjao Zsolta Hernadija. Novac iz Xenoplasta nikad nije otišao s računa, ali ne znam iz kojih bi se razloga Ježić trebao osjećati nasamarenim. Smatrao sam da Ježić zna što radi, ali to ne znači da bih učinio sve što bi mi on rekao da uradim'', kazao je Hurlimann.

Perković kaznu služi u Glini, a Sanader ostaje u Remetincu
Perković kaznu služi u Glini, a Sanader ostaje u Remetincu

Govoreći o svojim saznanjima vezanima za uplatu 10 milijuna eura, svjedok je rekao kako mu Ježić nije govorio o tvrtkama što bi trebale uplatiti novac za koji mu je Ježić kazao da će biti uplaćen ''u neko dogledno vrijeme''. Uz to, Hurlimann je kazao da ugovori o uplati 10 milijuna eura nisu realizirani ''jer nije uplaćeno preostalih pet milijuna eura'' te da je taj novac trebao biti iskorišten za povećanje temeljnog kapitala u Diokiju i Xenoplastu.

Pojašnjavajući svoj odnos s Ježićem, Hurlimann je rekao da je riječ o poslovnom donosu koji traje više od 15 godina te da taj odnos još uvijek traje. Hurlimann je nadodao da kao upravljački i porezni savjetnik nije bio upleten u donošenje poslovnih odluka vezanih za Ježićevu tvrtku u Švicarskoj u kojoj su bile zaposlene dvije osobe. Prema svjedoku, riječ je o osobama kojima ne zna ime, a koje su bile zadužene za poslove administracije i prodaje.

Kreće ovrha: Ivo Sanader ostat će bez čak 17,45 milijuna kuna
Kreće ovrha: Ivo Sanader  ostat će bez čak 17,45 milijuna kuna

Hurlimann je u ponedjeljak dao iskaz putem video veze nakon što je prethodno triput odbio doći svjedočiti u Zagreb.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom šefu MOL-a Zsoltu Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada 2018. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Prije 10 godina otišao je Ivo Sanader. Danas nam je još gore
Prije 10 godina otišao je Ivo Sanader. Danas nam je još gore

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori
IZ MINUTE U MINUTU

Povijesni kvar mreže: Vratila se struja u većini Dalmacije. Požar na dalekovodu u Crnoj Gori

Dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države - prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske - cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke i trafostanice Brinje.

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!
SMRTNO STRADAO DJEČAK

Detalji eksplozije kod Obrovca: Česi u autu imali granatu s kojom se dijete krenulo igrati?!

U eksploziji su ozlijeđene i dvije žene. 49-godišnjakinji je teško ozlijeđeno oko, a dječakova 34- godišnja majka bila je životno ugrožena
Dječak poginuo, Čeh uhićen!  Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo
NOVI DETALJI TRAGEDIJE

Dječak poginuo, Čeh uhićen! Ušli na vojni poligon, dječaku je dao da uzme eksplozivno sredstvo

Smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice, s djetetom je ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom