Obavijesti

News

Komentari 169

Jezive narkomanske lokacije: Pogledajte 'Pakao' u Zagrebu

Jezive narkomanske lokacije: Pogledajte 'Pakao' u Zagrebu
7

Nekoć zloglasna zagrebačka drogeraška kultura je u posljednjih dvadeset godina promijenila izgled. Istražili smo kako poznate drogeraške lokacije izgledaju danas

VIDEO

Zagrebačka narko scena se uvelike promijenila u posljednjih desetak godina. U razdoblju nakon Domovinskog rata i početkom prošlog desetljeća heroin je bio popularna i lako dostupna droga. Otpad se mogao naći posvuda, a djeca su se igrala u parkovima koji su bili puni iskorištenih igala.

Istražili smo najzloglasnija zagrebačka mjesta po zlouporabi opojnih sredstava. Za informacije o mjestima koja nose loš glas smo ispitali ovisnike i policajce koji su nam pomogli da popis svedemo na četiri ključne lokacije: Park Ribnjak, Glavni kolodvor, Trg Ivana Mažuranića i park koji u Zagrebu zovu 'Pakao' , onaj koji povezuje Strossmayerovo šetalište i Tomićevu ulicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Matej Matičević 01:59

Komentari mlade zagrebačke policajke na sadašnju zlouporabu droga su bili obećavajući. Rekla je kako stariji kolege kažu da je prije bilo drugačije i da danas uglavnom hvataju klince koji puše marihuanu i "gutaju" tabletice. Kako su igle, a posebno droga poput heroina, jako rijetka pojava .

Ovisnik kojem je dijagnosticiran sindrom ovisnosti o opijatima nam je također rekao kako se zagrebačka zlouporaba droge promijenila . Ozbiljni slučajevi ovisnosti su sada uglavnom kod starije populacije koja se skriva po stanovima, a oni koji nemaju takav luksuz koriste narkotike gdje stignu .

- Nema danas nekih klasičnih mjesta okupljanja, to je sve po parkićima uz Žuju, kad se dobiju invalidnine i socijala - rekao nam je.

Kakva je sadašnja situacija upitali smo i Udrugu anonimnih narkomana gdje su nam odgovorili da su danas alkohol i kocka puno veći problem od narkotika . Boje se da se situacija ne promijeni jer se u Dalmaciji navodno pojavio kvalitetan heroin, a ako je to istina, brzo bi mogao doći do Zagreba. Rekli su da je na promjenu tržišta narkotika najviše utjecala tehno era.

Istraga nam je pokazala kako su zagrebački parkovi puno sigurniji nego što su bili prije . Mažuranićev trg i Ribnjak su potpuno čisti, a nekoć su bili poznati kao okupljališta narkomana i dilera. S druge strane, Glavni kolodvor i 'Pakao' su bili prepuni dokaza, iako su najsvježiji dokazi bili na kolodvoru koji se čini kao glavno okupljalište ovisnika danas .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa