Obavijesti

News

Komentari 47

'Jezovita je šutnja srbijanskih vlasti na Šešeljeve prijetnje'

'Jezovita je šutnja srbijanskih vlasti na Šešeljeve prijetnje'
1

Šešelj je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka

VIDEO

Zastrašuje šutnja svih struktura vlasti u Srbiji oko prijetnji koje je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, izjavio je u utorak hrvatskim medijima u Vojvodini predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov, koji je najavio kako će najviši predstavnici hrvatske manjine biti dijelom programa i protokola sutrašnjega posjeta predsjednika Hrvatskog sabora Beogradu.

„Monstruozne su prijetnje kakve je Vojislav Šešelj uputio Nenadu Čanku i meni, kakve Srbija nije vidjela i čula od devedesetih. No jezovita je i šutnja predstavnika svih struktura vlasti u Srbiji kada je u pitanju stav spram tih poruka koje su više nego prijeteće, a koje su građani hrvatske nacionalnosti primili s velikom zabrinutošću i strahom“, izjavio je Žigmanov.

'Žao mi je što u srednjoj školi Šešelja nisam još jače istukao'
'Žao mi je što u srednjoj školi Šešelja nisam još jače istukao'

Haški osuđenik i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj prošloga četvrtka je, samo 24 sata poslije izricanja presude za progon Hrvata 90-ih godina, rekao kako je spreman ponoviti svoje zločine i to protiv dvojice kolega parlamentaraca, Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka.

"Intenzivno se pripremam za ponavljanje svojih ratnih zločina, a krenut ću od Tomislava Žigmanova i Nenada Čanka", izjavio je Šešelj za portal beogradskog lista Blic, dan nakon što mu je Prizivno vijeće Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove, kao sljedbenik ICTY-a, izrekao kaznu od deset godina zatvora zbog počinjenih ratnih zločina.

'Šešelja su silovali u zatvoru u Zenici, a zvali su ga balerina'

Žigmanov je s tim u vezi rekao kako je bilo za očekivati da će netko javno reagirati i osuditi takve poruke kao nedopustive, napose zbog toga što je to bacilo sjenu na dolazak predsjednika Hrvatskog sabora u Srbiju.

„Naravno da smo svjesni važnosti toga događaja za ukupne srpsko-hrvatske odnose. To je druga važna postaja na relaciji Beograda i Zagreba u ovoj godini. Prva je dakako bila posjet predsjednika Srbije Hrvatskoj“, naveo je Žigmanov.

Po njegovim riječima, predstavnici hrvatske manjine učinit će sve kako bi na dostojanstven i odgovoran način pristupili tom susretu, i da će uraditi sve ono što se od njih očekuje.

"RH je zadovoljna presudom, ali žali zbog preblage kazne"

„A to je da budemo dio protokola posjeta predsjednika Sabora u samoj Skupštini Srbije, u kojoj ćemo uputiti jasnu poruku o našemu društvenom i političkom položaju Hrvata u Srbiji“, zaključio je predsjednik DSHV-a.

On je također naveo kako je dolazak Gordana Jandrokovića u Beograd i među pripadnike hrvatske manjine u Subotici snažna poruka ohrabrenja.

Predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković odlazi u dvodnevni posjet Srbiji, gdje će biti gost predsjednika države, premijerke i predsjednice Skupštine Srbije.

Tijekom drugoga dana boravka razgovarat će u Subotici s predstavnicima hrvatske manjine u njihovu sjedištu u Subotici, sjeveru Vojvodine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.