Obavijesti

News

Komentari 3

JGL razvija sprej protiv prehlade uzrokovane rinovirusom

JGL razvija sprej protiv prehlade uzrokovane rinovirusom

Projekt razvoja novog, inovativnog proizvoda za poboljšanje zdravlja i kvalitete života, vrijedan 34,9 milijuna kuna, predstavljen je u riječkom Jadran Galenskom Laboratoriju (JGL), priopćeno je u srijedu iz te tvrtke

VIDEO

Riječ je o razvoju Rino spreja, za što je osigurano bespovratnih 13,87 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Partner u projektu je Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, a znanstvenu podršku daje razvojni partner, tvrtka Biosens iz Zagreba.

Direktorica istraživanja i razvoja JGL-a i voditeljica projekta Maša Safundžić Kučuk izjavila je da je riječ o iskoraku za JGL, s obzirom da prvi put od početka razvijaju proizvod sa supstancama koje do sada nisu korištene u nazalnom spreju, a doprinose smanjenju simptoma i progresije prehlade prouzročene rinovirusom.

"Projekt je važan i zato jer je, u sklopu strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske, tematsko prioritetno područje 'Zdravlje i kvaliteta života' izabrano kao jedno od pet ključnih područja za razvoj hrvatskog gospodarstva, " kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz JGL-a navode da su u tijeku su aktivnosti potvrde koncepta proizvoda in-vitro, kako bi se dokazala njegova sigurnost i djelotvornost te da se stručnjaci JGL-a i riječkog Medicinskog fakulteta nadaju uspjehu.

Pročelnik Zavoda za histologiju i embriologiju i voditelj Centra za proteomiku na Medicinskom fakultetu u Rijeci Stipan Jonjić izjavio je da tim znanstvenika u Centru za proteomiku već više godina provodi istraživanja u području imunologije, virologije, novih vektorskih cjepiva i imunoterapeutika te sudjeluje u nacionalnim i međunarodnim znanstvenim projektima.

"Uvjeren sam da će nastavak suradnje između Medicinskog fakulteta i JGL-a na projektima poput ovog, ali i širenje suradnje u pravcu razvoja novih imunoterapeutika biti od strateškog interesa za oba partnera," rekao je Jonjić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović