Obavijesti

News

Komentari 7

Jocu stalno prate kamere, a Milovanović 24 sata u lisicama

Jocu stalno prate kamere, a Milovanović 24 sata u lisicama
3

Sudi se Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću. Milovanović je 7. veljače pokušao pobjeći iz zatvora, a nagađa se da je bijeg organizirao Jocić

VIDEO

Suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, optuženim za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008., zbog sigurnosnih razloga je sa Specijalnog suda u Beogradu prebačeno u Centralni zatvor. To je odlučeno u tajnosti te su čak i pravosudni policajci, kako bi informacija bila poznata što manjem broju ljudi i kako ne bi "procurila", o tome obaviješteni u posljednji trenutak.

Na početku rasprave branitelji optuženih tražili su da im sudsko vijeće objasni zašto su Jocić i Milovanović pod posebnim mjerama. Naime, iznad Jocićeva stola u ćeliji instalirali su kameru koja 24 sata snima sve što Joca Amsterdam radi.

- Gledao sam ja suđenja i OJ Simpsonu i ovo nema nigdje... - započeo je Jocić , no sudac Vladimir Vučinić ga je prekinuo. Potom je Jocić zatražio da se suđenje prekine i vrati tužiteljstvu u istragu jer bi tada, tvrdi, optužnica protiv njega bila odbačena. 

- Iza 22 sata, ajde u redu, ali da me snimaju po danu nema nikakve logike - dodao je Jocić. Sudac je rekao kako će razmotriti posebne mjere protiv Jocića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Željku Milovanoviću su pak stalno vezane ruke i noge. Lisičine mu ne skidaju niti u nazočnosti njegova odvjetnika, a u ruke mu ne daju ni olovku. Njegov odvjetnik Dušan Maršić tvrdi da su mu time narušili ljudska prava. 

Milovanoviću su posebne mjere odredili u drugom predmetu pa je sudac rekao kako on ne može utjecati na njihovo ukidanje. No, podsjetio je da nakon pokušaja bijega iz zatvora država ima pravo postrožiti sigurnosne mjere.

Naime, Milovanović, koji je u Hrvatskoj zbog ubojstva Pukanića i Franjića nepravomoćno osuđen na 40 godina, zajedno s još jednim ubojicom, Sretkom Kalinićem zvanim Zver pokušao je 7. veljače pobjeći iz zatvora. Nakon što su savladali stražara, uhitili su ih u zatvorskom krugu. Tamošnji mediji, odmah nakon što su ih policajci uhitili, pisali su kako je sve organizirao Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam. Navodno je Joca pripremao i pobunu u Okružnom zatvoru u Beogradu. Prije pokušaja bijega bilo je naznaka da bi i obranu mogao iznijeti i Milovanović, koji je do sada šutio. No, 6. veljače sudac Vladimir Vučinić prihvatio je prijedlog obrane i odgodio nastavak suđenja zbog promijene člana sudskog vijeća i primjene novog zakona o kaznenom postupku, kako bi se optuženici i njihovi branitelji pripremili za obranu.

Zbog smrtnog slučaja u obitelji člana sudskog vijeća rasprava nije održana. Sljedeće ročište sudac je zakazao za 19. travnja u Centralnom zatvoru.

Strogi režim

Kako doznajem od srbijanskih kolega mjere sigurnosti kod ulaska u Centralni zatvor izuzetno su stroge. Na ulazu se oduzimaju torbe, i sve stvari. Novinar, može unijeti samo blok s time da mu pravosudna policija daje kemijsku olovku. Prije dvije godine tijekom suđenja Jociću u drugom slučaju novinari su morali čak skidati čarape.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a