News

Komentari 19

Johnson i ministar financija u izolaciji zbog pozitivnog Javida

Johnson i ministar financija  u izolaciji zbog pozitivnog Javida

Opće pravilo je da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana. Johnson i Sunak će raditi isključvio iz svojih ureda te se svakodnevno testirati

Britanski premijer Boris Johnson i ministar financija Rishi Sunak bili su u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom te će raditi isključivo iz svojih ureda a ostalo vrijeme biti u izolaciji te se svakodnevno testirati.

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid rekao je u subotu da se testirao i da je pozitivan na koronavirus.

- Britanski Nacionalni zdravstveni servis (NHS) je kontaktirao premijera i ministra te se oni vode kao kontakti zaražene osobe' - priopćio je u nedjelju Johnsonov ured. 

Opće pravilo je da svaka osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim mora biti u samoizolaciji 10 dana. 

Johnson i Sunak će, međutim, sudjelovati u pilot-programu koji im omogućava da nastave s radom iz ureda i da se izoliraju samo kada nisu na poslu. 

- Da bi mogli raditi iz Downing Streeta, svakodnevno će se testirati. Tijekom tog razdoblja, vodit će samo ključne poslove vlade - objavio je ured.

Velika Britanija posljednjih tjedana suočava se s porastom broja zaraženih koronavirusom a u subotu je imala 54.000 novozaraženih.

U toj je zemlji dosad umrlo 128.600 ljudi koji su bili pozitivni.

Unatoč tim brojevima, Boris Johnson najavio je za ponedjeljak ukidanje gotovo svih mjera, uključivo i nošenje maski i fizičku distancu, stavljajući naglasak na "individualnu odgovornost" pojedinaca.

Najčitaniji članci