Obavijesti

News

Komentari 67

Još dvoje mrtvih, a ravnatelja Doma više nitko ne spominje...

Još dvoje mrtvih, a ravnatelja Doma više nitko ne spominje...
1

Dok stožer broji mrtve iz Doma za starije i nemoćne u Splitu, odgovornost kao da više nitko ne traži, a ravnatelja više nitko niti ne spominje...

VIDEO

Preminulo je još dvoje štićenika evakuiranog Doma za starije u Splitu. Bili su pozitivni na koronavirus i to su, zasad, ukupno tri žrtve Covida-19 u Domu. Ravnatelj Ivan Škaričić i dalje ne snosi nikakvu odgovornost, nije ga se praktički niti spomenulo na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite.

Pokretanje videa...

00:54

Ondje je o smrti dvoje korisnika izvijestio dr. sc. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split. Izrazio je sućut obiteljima i kazao da su preminuli, osim koronavirusa, bolovali i od teških kroničnih bolesti. Kao i prva pokojnica od prije četiri dana.  

- Trenutno u KBC-u imamo 80 pacijenata zaraženih Covidom, od toga su njih 45 iz splitskog doma u Vukovarskoj ulici, a četvero iz ostalih domova za starije. Devet ih je na respiratoru, šestoro ih ima teže kliničke znakove bolesti, a ostali blaže - iznio je Meštrović.

Split: Ravnatelj KBC Split stigao u Dom za starije i nemoćne

Korisnici Doma koji su za sada zdravi, raspoređeni su na više lokacija. Troje ih je, međutim, završilo u “samostalnoj” samoizolaciji u jednom splitskom stanu. Stanari nemaju razumijevanja. Njihova predstavnica kaže da su zvali i policiju i epidemiologe i civilnu zaštitu:

- Ne znamo jesu li uopće zdravstveno pregledani. Nemamo ništa protiv njih, ali nas nitko nije nazvao da se pripremimo, da dezinficiramo prostore i ne koristimo lift. Pa policija je oborila na tlo čovjeka, a novinarku “navlačila” samo zato što je šetala ulicom, a nama u zgradu dolaze tri osobe iz središta zaraze i o tome ne znamo ništa - žali se gospođa.

Smatra da su trebali ići u rehabilitacijsku ustanovu Biokovka u Makarskoj, kao uostalom i ostali njihovi sustanari iz Doma. Čak 54 štićenika spornog doma prebačeno je ondje. Prevezeni su kombijima hitne pomoći. Čim su se smjestili, stigli su i njihovi nalazi o kojima je na pressici Stožera izvijestila Željka Karin, ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

Split: Ravnatelj KBC Split stigao u Dom za starije i nemoćne

- Uzeli smo im briseve i za sada od 54 korisnika premještena u Biokovku, njih 52 imaju negativan nalaz. Zbog toga smo jako sretni. Ova dva korisnika još čekaju rezultate - poručila je Karin, baš u vrijeme kad je stizala vijest da su u makarskom Domu za starije i nemoćne potvrđena tri slučaja korone.

- Ravnateljica Doma obavila je sve potrebne mjere, epidemiolog je kontaktiran i čeka se njegovo izvješće. U Domu imamo dovoljno mjesta, tako da su zaraženi korisnici bili u izolaciji od ranije, još od kad su se pojavili prvi simptomi. Jedino su medicinske sestre išle između soba - rekao je Dražen Nemčić, načelnik makarskog Stožera.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu