News

Komentari 16

Još jedna Šešeljeva i Vučićeva pudlica: Tko je ratni huškač koji želi 'denacificirati Balkan'?

Još jedna Šešeljeva i Vučićeva pudlica: Tko je ratni huškač koji želi 'denacificirati Balkan'?

Vladimir Đukanović zgrozio je čitavu regiju tweetom u kojem je napisao kako mu se 'čini da će Srbija biti natjerana u denacifikaciju Balkana'. Bivši direktor srpske lutrije predložio je i da krvnik Vojislav Šešelj bude premijer

Sve mi se čini da će Srbija biti natjerana da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da griješim, napisao je u nedjelju ujutro na twitteru Vladimir Đukanović,  bivši član četničke Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je 2008. prebjegao pod skute Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića u Srpsku naprednu stranku.

Naravno, uživao je u burnim reakcijama na svoj status.

- U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svijet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumijem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To je činjenica da su bili nacisti, a dvojkakrugaškom svijetu srcu mili - napisao je kasnije.

Prije 20-ak dana na istom tom twitter profilu napisao je kako mu se čini odlična ideja da Vojislav Šešelj bude novi srpski premijer:

- Nešto razmišljam i čini mi se kao top ideja da Vojislav Šešelj bude predsednik vlade ili ministar unutrašnjih poslova. Teška su vremena pred nama, a potrebni su odlučni ljudi. Plus bi se gomila plaćenika žestoko nervirala i siktala - objavio je.

Beograd: Nastavljeno su?enje Dijani Hrkalovi?

Đukanović, inače novinar i pravnik, proslavio se i kao predsjednik skupštine srpske lutrije. Kako piše istinomer.rs, Đukanović je snimljen kako usred noći s nekolicinom kolega ulazi u zgradu lutrije. Pravdao se da je došao bojati zidove u svom uredu po noći. 

Na izborima 2014., 2016. i 2020. izabran je za poslanika u Skupštini Srbije. Predsjednik je Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.  Član je Visokog savjeta sudstva, a kao novinar vodio je emisiju 'Na kafi s Đukom'. Bio je odvjetnik Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj tajnici u MUP-u Srbije, koja je uhićena zbog sumnje da je uklanjala dokaze nakon ubojstva Vlastimira Miloševića na tramvajskim tračnicama u Beogradu.