Još jednom s polica povučena piletina porijeklom iz Poljske | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 12

Još jednom s polica povučena piletina porijeklom iz Poljske

Još jednom s polica povučena piletina porijeklom iz Poljske

Svježi pileći file od prsa, podrijetlom iz Poljske, povlači se iz prodaje zbog utvrđene bakterije salmonele. Treći je to put ovaj mjesec da se povlači pileće meso porijeklom iz Poljske

VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u ponedjeljak da se zbog utvrđene bakterije salmonele iz prodaje povlači svježi pileći file od prsa, klasa A, podrijetlom iz Poljske.

Uzorkovanje svježeg mesa je provedeno u maloprodajnom objektu Mesna industrija Braća Pivac u Križevcima, čiji je isporučitelj MI Braća Pivac iz Vrgorca.  Proizvođač spornog proizvoda je CEDROB S.A., Ujazdowek 2/a, 06-400 Ciechanow, Poljska, odobrenog broja PL 14023901 WE.

Proizvod, svježi pileći file od prsa klasa A, LOT L124/2/249/17, s rokom valjanosti upotrijebiti do 15. 5. 2017. godine, više se ne nalazi na tržištu, navodi se u priopćenju.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla – jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini.

Kako bi se zaštitilo zdravlje potrošača, prilikom rukovanja s hranom, osobito životinjskog porijekla, potrebno je pridržavati se dobre higijenske prakse. Prije konzumacije hranu, osobito pileće meso, potrebno je dobro termički obraditi primjenom temperature od najmanje 70°C u vremenu od jedne minute u svim dijelovima mesa, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre