Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Još su u šoku: ‘Ni blizanci ne vjeruju, sigurni su da su naši'

Ipak su pokopani? Nakon što je DNK nalaz pokazao da Dragan i Zoran ipak nisu njihovi blizanci, Dragica i Goran Plauc i dalje ne odustaju od traženja istine

Franjo Lepan/24sata
Foto: Franjo Lepan/24sata
75 komentara

Mama, to nije istina. Vidiš kako sličimo. Ja hoću da su oni moja braća, rekla je Maja Plauc majci Dragici, koja se još nije oporavila od činjenice da ne zna sudbinu svojih blizanaca bez kojih je ostala 1993. godine, odmah nakon što ih je rodila u Tuzli.

- Kako ću utješiti svoje kćeri koje su se iskreno ponadale da su pronašle svoju braću? Cijeli život gledaju mene i Gorana te im je žao što tako patimo. Više od ičega su željele da su ovi blizanci naši. Sad su uplakane i tužne kao nas dvoje - kaže Dragica, koja je u petak dobila DNK nalaz da ona i suprug nisu roditelji blizanaca iz Graza.

- Ništa bolje nije ni dečkima. Ne vjeruju u nalaz i kažu da su nas od prvog dana zavoljeli kao roditelje. A i mi smo njih zavoljeli - rekla nam je Dragica.

Dodala je da će se oporaviti od ovoga šoka i da neće odustati od potrage sve dok ne dobije čvrste dokaze o tome što se dogodilo s njezinom djecom.

U bolnici su joj tada rekli da su dječačići umrli odmah nakon porođaja i da su pokopani na groblju. No o tome nije dobila potvrdu niti je smjela vidjeti svoju navodno preminulu djecu. Iako ima papire na kojima ne piše da su pokopani, nedavno je iz tuzlanskog Komemorativnog centra dobila dopis u kojem stoji da u knjizi umrlih za 1993. godinu piše da je pod rednim brojevima 1412 i 1413 na groblju Trnovac u Tuzli pokopana novorođenčad Dragice Plauc.

- Želim istinu, kako god ona bolna bila. Kucat ću na sva vrata. Ako se ne boje, neka budu ljudi i daju mi dokaz za ono što govore. Ako su moja djeca umrla, javno ću se ispričati svima koje sam spomenula, a ja ću imati grob gdje ću moći zapaliti svijeću - zaključila je Dragica.

Trebat će vremena da se oporavimo i stanemo na noge    

Iako nalazi kažu da nisu naši, dečke nećemo napustiti. Pomoći ćemo im, ali će nam trebati puno vremena da opet stanemo na noge. Dok god sam živa, neću odustati od potrage, a ne bih mogla živjeti da nisam odradila DNK test, kaže nam Dragica.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message