Obavijesti

News

Komentari 2

Još tri žalbe u aferi Janaf su odbačene, istraga pravomoćna

Još tri žalbe u aferi Janaf su odbačene, istraga pravomoćna

Odlukom suda, kojom su odbijene žalbe okrivljenika na Uskokovo rješenje o provođenju istrage, potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela opisanih u rješenju o provođenju istrage

VIDEO

Rješenja o provođenju i proširenju istrage protiv 13 okrivljenika u aferi Janaf postala su pravomoćna nakon što je Županijski sud u Zagrebu odbacio žalbe troje okrivljenika kao neosnovane, priopćio je u petak Uskok.

Odlukom suda, kojom su odbijene žalbe okrivljenika na Uskokovo rješenje o provođenju istrage, potvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenih djela opisanih u rješenju o provođenju istrage, precizirao je Uskok.

Rješenje o proširenju istrage protiv velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ov saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika zastupnika SDP-a Vinka Grgića također je postalo pravomoćno nakon što u zakonskom roku nisu podnijete žalbe.

Sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, pravomoćnošću rješenja o provođenju i istrage započeo je kazneni postupak, ističe Uskok.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima.

Uz glavne aktere te korupcijske afere, vlasnika tvrtke Elektrocentar Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, Barišića i Grgića osumnjičeni su Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko  Maras, Mirna Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanca, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Nakon nadopune svojih iskaza u Uskoku, iz istražnog zatvora zatvora su pušteni Jelisavec, Prodan, Gašparac i Maras. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još četvero osumnjičenika iz afere Janaf.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca