Obavijesti

News

Komentari 451

Josić: Referendum o ćirilici se opstruira po nalogu premijera

Josić: Referendum o ćirilici se opstruira po nalogu premijera
2

Predsjednik Stožera vjeruje kako će se referendum o ćirilici održati. Ako Ustavni sud odluči da je pitanje neustavno, Tomislav Josić kaže da imaju i plan A, B i C

VIDEO

Razočarani smo što je trebalo četiri, pet mjeseci da se prebroje potpisi, ali smo zadovoljni da se konačno pokrenulo to pitanje, rekao je predsjednik Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara Tomislav Josić u srijedu u emisiji 24sataTV-a Dnevni red . Tako je komentirao činjenicu da je Saborski odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav nakon četiri mjeseca otvorio raspravu o referendumskoj inicijativi Stožera . Rekao je da su bili pozvani na sjednicu i da je jedan dio njihovih članova na njoj i bio. Vjeruje kako je sve to tako dugo traje jer cijeli postupak netko opstruira.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

"Nema razloga da se referendum ne održi"

- To je naredba došla vjerojatno iz Vlade. Očito je došla direktiva, a mi smo vjerovali da je Sabor časna institucija. Premijer Milanović ima veliki udio u tome . Potpisi su četiri mjeseca ležali u nekoj prostoriji i nitko ih nije dirao, a ako referendum konačno dođe na red to će biti za sedam do osam mjeseci - rekao je Josić. Dodao je kako vjeruje da će se referendum održati.

- Nema razloga da sud kaže da to nije u redu i da se referendum ne smije održati - smatra Josić.

'Vidjet ćemo što kaže Ustavni sud, imamo plan A, B i C'

- Političari iznose niz neistina. I da se zakon promijeni to neće imati utjecaja na npr. Čehe ili Talijane koji su svoja prava dobili sporazumima i nekim drugim zakonima - kaže Josić. Na pitanje kako će Stožer reagirati ako Ustavni sud to referendumsko pitanje proglasi neustavnim , Josić kaže:

- Vidjet ćemo kako će se situacija odvijati, imamo plan A, B i C. Ustavni sud se ima pravo očitovati pa ćemo vidjeti što i kako dalje kad se on očituje.

'Nemamo veze s bojkotom srpskih proizvoda i trgovine'

Josić je komentirao i izjave Milorada Pupovca (SDSS) koji je u srijedu rekao kako se u virtualnom svijetu poziva na bojkotiranje srpskih proizvoda i srpske trgovine u Vukovaru. Pupovac je rekao da je jedan portal objavio popis 35 takvih trgovina s njihovim adresama.

- Pupovac je i na zadnjoj raspravi mahao anonimnim pismom. Ovo je sad navodno objavljeno na nekom profilu i treba provjeriti otkuda je to došlo. Ali naglašavam da Stožer s tim nema nikakve veze - rekao je Josić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 451
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke