Obavijesti

News

Komentari 47

Josip Vrbošić otišao u HDSSB pa zaposlio brata, sina i snahu

Josip Vrbošić otišao u HDSSB pa zaposlio brata, sina i snahu
1

Zamoljen da objasni zašto je promijenio stranku i koji su ga motivi naveli da napusti HSLS, Josip Vrbošić je rekao kako se radi o 'novom kliku u njegovoj glavi'

VIDEO

Jedan od osnivača HSLS-a i bivši veleposlanik u BiH Josip Vrbošić nedavno je stranačku  iskaznicu zamijenio onom Glavaševa HDSSB-a. Ubrzo nakon ulaska u stranku članovi njegove obitelji dobili su zaposlenja u osječkoj gradskoj tvrtki Vodovod, piše Jutarnji list. Poslove su dobili Vrbošićeva snaha, sin i brat. 

U svom političkom radu svaki čovjek, pa tako i ja, može promijeniti poglede na stranački život, kao i politička uvjerenja. Kod mene se radi samo o tome i odbacujem svaku drugu interpretaciju razloga zbog kojih sam prešao u HDSSB, kaže Vrbošić

- Kad se govori o političkoj korupciji, obično se misli na uzimanje mita, no kao što vidimo u slučaju bivšeg veleposlanika, usluge se mogu naplatiti i na drugačiji način, zapošljavanjem rodbine u stabilnoj gradskoj tvrtki - rekao je za Jutarnji bivši Vrbošićev stranački kolega. 

HDSSB se prije godinu i pol dana odlučio obračunati s predsjednikom Gradskog vijeća, Gordanom Matkovićem, te im je trebao Vrbošićev glas. Vrbošić je prvo obećao kako neće stati na stranu HDSSB-a i glasovati za smjenu Matkovića, no to je ipak učinio, a nagrađen je Matkovićevom funkcijom. Ubrzo je njegova snaha dobila posao u pravnoj službi Vodovoda, a njegov sin počeo je zastupati Vodovod u ovrhama. Nekoliko dana prije nego je prešao u HDSSB, u Vodovodu se na mjestu pomoćnika uprave za marketing zaposlio i njegov brat, bez natječaja.

O zapošljavanju brata u Vodovodu: 'To je dobitak za njih'

- Ako moj brat ne zaslužuje takav posao i ako to nije dobitak za Vodovod, onda ne znam o čemu možemo govoriti - objasnio je Vrbošić odgovarajući na upit Jutarnjeg.

Zamoljen da objasni zašto je promijenio stranku i koji su ga motivi naveli da napusti HSLS, Vrbošić je rekao kako se radi o 'novom kliku u njegovoj glavi'.

- U svom političkom radu svaki čovjek, pa tako i ja, može promijeniti poglede na stranački život, kao i politička uvjerenja. Kod mene se radi samo o tome i odbacujem svaku drugu interpretaciju razloga zbog kojih sam prešao u HDSSB - rekao je Vrbošić koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat HSLS-a i HSS-a za gradonačelnika Osijeka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Doznajemo: Malenica neće biti ministar u Plenkovićevoj vladi
IZBORI 2024.

Doznajemo: Malenica neće biti ministar u Plenkovićevoj vladi

Andrej Plenković objavio je kako su u četvrtak sakupili potrebnih 76 potpisa za formiranje nove Vlade

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine
’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’
VARTEKS U ŠTRAJKU

’Stjepan Čajić ju je postavio za šeficu’; On kaže: ‘To je laž, svi dišemo s radnicima Varteksa’

Radnici Varteksa još čekaju plaće. Uprava šuti, sindikati prozivaju dioničara