Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
93 komentara

Josipović: I nakon ulaska u EU surađivat ćemo s Rusijom

"Hrvatska će za manje od pola godine postati članica EU-a. Nadam se da će naše vlade iskoristiti naše članstvo u EU-u za dobrobit suradnje naših dviju zemalja"

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
93 komentara

Rusija i Hrvatska žele "dalje razvijati odnose, na planu gospodarstva i turizma, rekao je u subotu Ivo Josipović u Münchenu.

- Hrvatska će za manje od pola godine postati članica Europske unije, što će za odnose Rusije i Hrvatske značiti "novo poglavlje". Nadam se da će naše vlade iskoristiti naše članstvo u EU-u za dobrobit suradnje naših dviju zemalja - rekao je predsjednik Josipović. Josipović je u subotu sudjelovao na sigurnosnoj konferenciji u Münchenu te je rekao da je Hrvatska zainteresirana za prosperitet, sigurnost i stabilnost šire regije, Sredozemlja i Kavkaza. Za to su presudni, smatra dobrosusjedski odnosi.

- Za sigurnost je važnije imati dobre susjede nego veliki zid kao granicu. Važno je imati pametnu obranu i pametnu politiku koja uključuje pomirbu i suradnju - kaže Josipović te dodao da je u interesu Hrvatske da sve susjedne zemlje uđu u EU. 

Josipović se prije svojeg izlaganja sastao sa Sergejom Lavrovom, ruskim ministrom vanjskih poslova, i rekao da članstvo Hrvatske u NATO-u nije prepreka nabavci ruske vojne opreme i naoružanja. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message