Obavijesti

News

Komentari 44

Josipović je odbio komentirati prednost HDZ-a pred SDP-om

Josipović je odbio komentirati prednost HDZ-a pred SDP-om
3

Predsjednik Ivo Josipović u Bjelovaru je odgovarao na pitanja novinara, ali na malo njih dao jasne odgovore. Naglasio je da porezi prije svega moraju biti pravedni...

VIDEO

S obzirom na to da se krajem godine uvodi porez na kamate na štednju, novinare je zanimalo misli li predsjednik Ivo Josipović, koji je bio u posjeti Međunarodnom jesenskom sajmu u Bjelovaru, da će stopa od 12 posto biti jedinstvena na sve. On je istaknuo da porezi moraju biti pravedni te rekao da će stopa biti 'stvar izračuna'. 

- Evo, kada je riječ o stopi konkretno da li je ovoliko ili onoliko, to je stvar izračuna, nijedan porez ne smije biti takav da preoptereti ljude. Porezi moraju biti pravedni tako da veći porezni teret snose oni koji više imaju nego oni koji imaju manje. Očekujem da će uvođenje novih poreza o kojima se govori dovesti do određenih korekcija u ostalom dijelu poreznog sustava jer dobar i pravedan je onaj porezni sustav koji ravnomjerno raspoređuje teret poreza na građane uvažavajući da oni koji su bogatiji više i snose, odgovorio je Josipović te naglasio kako treba sagledati cjelinu poreznog sustava. 

S obzirom na to da mu je SDP na Glavnom odboru odlučio dati podršku u kampanji za predsjednika Republike, novinare je zanimalo i hoće li mu to naštetiti s obzirom na sve lošiji rejting stranke. Kratko je odgovorio da se to neće dogoditi. 

- Nimalo. Predsjednički izbori su individualne naravi. Predsjednik bi po svom položaju u Ustavnom sustavu trebao biti taj koji posebice inzistira na određenim svjetonazorskim pitanjima. Da, ja dijelim svjetonazor sa socijaldemokratima, uostalom, došao sam iz tih redova, a uspjeh ili neuspjeh svake vlade je nešto što će vlada pozitivno ili negativno osjetiti na parlamentarnim izborima, objasnio je Josipović te naglasio da je itekako zadovoljan podrškom stranaka koje su ga već ili podržale ili će ga tek podržati. 

Izbjegao je pak komentirati posljednje istraživanje javnoga mnijenja prema kojemu je HDZ ispred SDP-a rekavši da ga još nije uspio pročitati jer se tek vratio iz Walesa, s NATO summita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.