Obavijesti

News

Komentari 269

Josipović: Ministar koji napada predsjednika mora odstupiti

Josipović: Ministar koji napada predsjednika mora odstupiti
15

Josipović je na 20. obljetnici Vojne policije rekao kako s Kosor još nije dogovorio sastanak. Tvrdi da imena kandidata za veleposlanike nisu procurila s Pantovčaka

VIDEO

Sramota je što su imena veleposlanika procurila u javnost, no ta imena nisu izašla s Pantovčaka. Mislim da svaki ministar koji napada predsjednika mora snositi posljedice, pa tako i Gordan Jandroković, no nadležnost za to je na premijerki Jadranki Kosor, rekao je okupljenim novinarima predsjednik Ivo Josipović na obilježavanju 20. obljetnice Vojne policije na Hrvatskom vojnom učilištu. Dodao je da s premijerkom Jadrankom Kosor zbog obveza i putovanja još nije dogovorio sastanak, no da za njega ima vremena, te da će obaviti razgovore s kandidatima za veleposlanike kada službeni prijedlog i mišljenje dobije na stol. 

Ministar Jandroković u srijedu je rekao je neprihvatljivo da imena na ovakav način izađu u javnost.

Josipović također ističe kako unatoč recesiji, novca za vojsku mora biti, te da djelatne vojne osobe žive vrlo skromno. Postrojenim ratnim postrojbama Vojne policije zahvalio je za doprinos u ostvarivanju slobodne Hrvatske i odlikovao ih činom Reda Nikole Šubića Zrinskog za junaštvo.

- Svaki dan, mjesec i godina vašeg rada važna je za Hrvatsku. Vaš slavni ratni put nastavljen je i u mirnodopskom razdoblju, a posebno cijenim činjenicu što ste ponosni na svoju dobru stranu, ali uočavate i ono što je loše - rekao je Josipović. 

Zapovjednicima 67. bataljuna Vojne Policije Zagreb, 68. bojnoe VP Osijek, 69. bojne VP Bjelovar, 70. bojne Karlovac, 71. bojne Rijeka, 72. bojne Split, 73. satnije VP HRM Split, 74. satnija VP HRZ uručio je odličja. Potom je na štandovima razgledao naoružanje koje VP koristi za obavljanje zadaća, a na kraju uživao u spektakularnim vježbama koje su mu predstavili pripadnici VP.

Glavne zvijezde vježbi bili su belgijski ovčari Tom i Felix koji su s lakoćom preskakali automobile i savladavali protivnike, upadali kroz prozor u vozila i savladavali protivnike s pištoljima. Predsjedniku su predstavili i spašavanje štićene osobe iz kritične zone, te borilačke vještine.

Predsjednik organizacijskog odbora i prvi zapovjednik Vojne policije general pukovnik Mate Laušić zadovoljan je odrađenim. Priznao je da se u protekla četiri mjeseca susreo s financijskim problemima, te zahvalio predsjedniku i MORH-u na pokroviteljstvu i podršci.

- Ja sam ponosan na vas, a vi budite ponosni na svoju prošlost. Bilo je kolega koji su nas i osramotili, ali nek im sudi netko drugi - poručio je Laušić pripadnicima ratnih postrojbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 269
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca