Obavijesti

News

Komentari 502

"Reći ćemo 'ne' onima koji pokušavaju promijeniti Ustav"

"Reći ćemo 'ne' onima koji pokušavaju promijeniti Ustav"
9

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kraj Siska vijence su položila izaslanstva brojnih gradova i općina, a došli su i Mesić, Leko i Mrsić

VIDEO

Na obilježavanju Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kraj Siska vijence su položila izaslanstva brojnih gradova i općina, a na mjestu gdje je osnovan prvi partizanski odred su bili i izaslanstvo Sabora i predsjednik Ivo Josipović, piše Večernji list.

Mesić: Ne smijemo živjeti u prošlosti

Među gostima je bio i bivši predsjednik Stjepan Mesić, inače počasni  predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, koji je rekao da je prvi koji prihvaća da ne smijemo živjeti u prošlosti, te da povijest treba prepustiti povjesničarima.

- Ali tko nas vraća u prošlost? Sigurno ne antifašisti, već oni koji bi htjeli povijesti mijenjati, oni koji smatraju da se oni čiji su preci partizani trebaju toga sramiti. Moja je poruka: To mora stati. Ponos na ono što su učinili antifašistički borci i borci NOB-a moramo usaditi u današnje mlade -  rekao je Mesić.

Josipović: Rat je završio i antifašizam je pobijedio

I predsjednik Ivo Josipović govorio je o važnosti antifašizma i rekao kako ga danas vidimo kao želju za demokracijom i zaštitom ljudskih vrijednosti.

- No danas imamo opet one koji žele povijest promijeniti kao da je to računalna igra koja se može resetirati, ali rat je završio i antifašizam je pobijedio. Ne možemo promijeniti ni naše vrijednosti, demokraciju, slobodu, jednakost, naš Ustav, a onima koji pokušavaju ćemo reći "ne" - rekao je Josipović, dok je predsjednik Sabora Josip Leko poručio kako je vjera u ideale presudna u odnosu na sve oružje u što smo se uvjerili tijekom Drugog svjetskog i Domovinskog rata. 

Mrsić došao umjesto Milanovića

Izaslanik premijera Zorana Milanovića bio je ministar Mirando Mrsić koji je rekao da neće proći dovođenje antifašističke borbe u pitanje jer se antifašizam odupro ideji koja je okrutno poharala Europu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 502
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.