Obavijesti

News

Komentari 26

Josipović: Objavio bih Ugovor o pristupanju Hrvatske u EU!

Josipović: Objavio bih Ugovor o pristupanju Hrvatske u EU!
1

Objavljivanje bi omogućilo građanima da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što stoji u ugovoru, smatra predsjednik koji se nalazi u New Yokru...

VIDEO

Po meni nema nikakvih zapreka i tajni da Vlada ne objavi Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Ja bih ga odmah stavio na internet ako postoje svi tehnički uvjeti za to jer tako će i Vlada građanima omogućiti da do referenduma imaju više vremena dobro proučiti sve što stoji u ugovoru, poručio je iz New Yorka predsjednik Josipović nakon novinarskog pitanja da li je Vlada propustila na vrijeme objaviti ugovor o pristupanju EU nego to svakodnevno čine novinari.

Predsjednik je komentirao da nema sukoba između njega i ministra Jandrokovića koji nije doputovao na 66. zasjedanje Opće skupštine UN-a. 

- U službenoj delegaciji uz mene je državni tajnik Mario Nobilo koji sudjeluje na svim sastancima i sve funkcionira po dogovoru.

Na pitanje o imenovanju novog veleposlanika RH u Washingtonu, Josipović je naglasio da se nepotrebno stvaraju tenzije oko toga i sve se pretvara u politički marketing. 

- Hrvatska ima veleposlanike na svojim mjestima u svijetu, a točno je da samo u Washingtonu imamo otpravnika poslova i uvjeren sam da neće biti štetnih posljedica zbog toga do imenovanja novog diplomatskog predstavnika.

Josipović je drugog službenog dana u New Yorku sudjelovao i u radu skupa Partnerstvo o otvorenoj vlasti, kojem je domaćin bio američki predsjednik Barack Obama. To je međunarodna inicijativa za promicanje transparentnosti, slobode tiska I antikorupcijskih napora uz uporabu naprednih tehnologija. 

- Hrvatska je već od prije uključena u tu inicijativu - naglasio je Predsjednik.

Josipovića u New Yorku očekuju bilateralni susreti s predsjednikom republike Latvije I predsjednicom Finske, a pozvan je I na ručak koji glavni tajnik Ban Ki Moon organizira za šefove izaslanstava. Govor predsjednika RH pred Općom skupštinom UN-a najavljen je za četvrtak navečer po američkom vremenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...