Obavijesti

News

Komentari 385

Josipović: Ovo je dan kad se ostvario san više generacija!

Josipović: Ovo je dan kad se ostvario san više generacija!
98

Hrvatska je u ponoć postala 28. članica EU. Čelnici Unije čestitali su Hrvatskoj i poželjeli dobrodošlicu. Predsjednica Litve Josipoviću je uručila dres s brojem 28.

VIDEO

Hrvatska u ponoć ulazi u Europsku uniju i postaje njezina 28. članica. U mnogim gradovima diljem zemlje organizirane su proslave, a središnja će biti navečer u Zagrebu.

Program je počeo u 10 sati ujutro kada je izaslanstvo Vlade položilo vijence u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata. Strane delegacije u Zagreb su počele stizati oko 11 sati, a svi bi trebali doći do 18.30 sati. Brojni državnici u Zagreb su stigli komercijalnim letovima,a  predstavnici Finske Estonije i Latvije odlučili su doći cestovnim putem.

Predsjednik Europske komisije José Manuel Barroso, predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy te predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz sletjeli su u 16.30 sati. Došli su službenim avionom Europske unije. 

Nešto prije 16 sati u zagrebačku zračnu luku je sletio srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić.

Središnja svečanost na Trgu bana Jelačića

Ministri vanjskih poslova bi u 18.30 sati trebali stići u Banske dvore, gdje će u 19 sati stići i šefovi izaslanstava. Okupljanje u atriju Banskih dvora zakazano je za 19.40 sati. 

Uzvanici će se u 20 sati zajednički fotografirati, a u 20.30 sati u Klovićevim dvorima počinje službena večera. Tada počinje i program na Trgu bana Jelačića na koji će uzvanici stići u 22.45 sati. Središnji dio svečanosti koja bi trebala završiti do 3 sata poslije ponoći počinje u 23 sati.

Detaljni proglam proslave pročitajte ovdje.

Ministrica Vesna Pusić je u zagrebačkom restoranu Okrugljak ugostila regionalne kolege. Oni su poručili da je ulazak Hrvatske u EU uspjeh za regiju kojem se treba radovati.

Promet kroz Zagreb otežan

Zbog prolaska štićenih kolona s brojnim uzvanicima promet kroz središte grada, ali i na trasama od Zračne luke je otežan. Građanima će od 15 do 18 sati biti onemogućen i pristup Trgu bana Jelačića, a iza podneva se bez akreditacije neće moći ni na Trg svetog Marka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 385
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...