Obavijesti

News

Komentari 113

Josipović težak 5 mil. kn, a Bandić oko 270.000 eura

Josipović težak 5 mil. kn, a Bandić oko 270.000 eura
4

Ivo Josipović kaže da je njegova imovina ista kao i prije nego je postao zastupnik u Saboru. Milan Bandić kaže da ima i 11.000 eura ušteđevine

VIDEO

Moja je imovina jednaka onoj prije nego što sam postao zastupnik u Saboru, rekao je u petak predsjednički kandidat Ivo Josipović na početku sučeljavanja na HTV-u. Naglasio je da je njegova imovina između tri i pet milijuna kuna, a Milan Bandić je rekao da je njegova imovina oko 270.000 eura te da ima još 11.000 eura ušteđevine. Bandić se osvrnuo na izjave Uskoka u kojem kažu da se protiv njega provodi istraga. Bandić je naglasio da su takve izjave besramne te je to miješenje u kampanju. Josipović je opet ponovio da će se ispričati Bandićevoj supruzi ako se ona uvrijedila. Bandić je pak rekao da se Josipoviću nema za što ispričavati. Oba predsjednička kandidata kažu da ne bi postupili kao Sanader, a  Bandić je rekao da njegovi odlazak i povratak nemaju veze s demokracijom.
- Ja sam za dekriminalizaciju lakih droga, ali ne i za legalizaciju - kazao je Josipović. Objasnio je da ne treba mlade ljude stigmatizirati zbog banalnih prijestupa, ali da dilere treba strogo kazniti. Bandić nije za dekriminalizaciju lakih droga. Bandić je naglasio da je protiv abortusa ako se ne radi o zdravstvenim razlozima. Josipović misli da je abortus loš, ali je on u konačnici izbor žene. Za Josipovića je Obama osoba godine u svijetu, a za njega su važne osobe u 20. i 21. stoljeću Stravinski, Maria Curie te Franjo Tuđman i Ivica Račan. Za Bandića su važne osobe Tuđman i Račan te Michael Jordan i Dražen Petrović.
- Križ je za mene svetinja. To je simbol vjere, nade, ljubavi. A petokraka je bila dobro zamišljena, a loše je završila - kaže Bandić. Josipović pak misli da je križ simbol  nade i vjere koji treba poštivati, a petokraka je za njega simbol antifašizma.
- Zločini su počinjeni i pod drugim simbolima i ne mislim da je time ukaljana antifašistička borba - kaže Josipović. I Bandić i Josipović kažu da tajne službe neće prisluškivati novinare ako pobjede. Kandidati se zalažu za razvoj hrvatskih gospodarskih potencijala. Bandić misli i da bi Hrvatska sa svojim pašnjacima i šumama morala postati veliki izvoznik hrane. Bandić misli da su mediji većim dijelom u raljama interesnog kapitala. To je, dodao je Bandić, posljedica taloga koji se skupljao 19 god. i zato će poduzeti sve da se izbori za promjene.  
- Sloboda novinarstva može biti ugrožena oglašivačkim pritiskom. Neki to rješavaju kao Bandić i grad Zagreb da osnuju svoje novine pa plasiraju svoje informacije - kaže Josipović.
Bandić tvrdi da nikad nije kupovao naklonost medija.
- Ja sam već deset godina u Big Brotheru - kaže Bandić. Na pitanje koliko Hrvatska ima migova sposobnih za let, Josipović je odgovorio da se ti podaci svaki dan mijenjaju, ali vjeruje da ih ima oko 12. Bandić kaže da mu je zapovjednik kopnene vojske savjetovao da o tome ne govori. Josipović bi na sudu u Haagu govorio istinu. Bandić misli da sud u Haagu ima i političke špekulacije pored pravne utemeljenosti.
- Za nas je u interesu da sve zemlje u regiji uđu u EU, ali vjerujem da Srbija neće u EU dok Mladić ne bude u Haagu jer nam je također u interesu da budu uhićeni svi zločinci - kaže Josipović. Bandić kaže da će zemlje bivše Jugoslavije "morati malo pričekati na klupi" prije nego što uđu u EU. Josipović misli da je tužba Srbije za genocid neutemeljena. Bandić je rekao da u hrvatskoj tužbi nema nevedenih logora u Srbiji. Josipović mu je tada pokazao spornu tužbu i kartu na kojoj su logori označeni, no Bandić je ustrajao u svojim tvrdnjama. Tada je  Josipović rekao da je 'tužba napisana na  sofisticiranom engleskom te da mu je drago da ju je Bandić pročitao'. Oba su kandidata na kraju sučeljavanja zaključili da će služiti javnom dobru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije