Obavijesti

News

Komentari 41

Josipović: Važno je ulaganje u zajednički život i pomirbu

Josipović: Važno je ulaganje u zajednički život i pomirbu
7

Dan grada Vukovara: Tijekom svečane sjednice ministar branitelja u Vladi RH Predrag Matić uručio je Sabi odluku Vlade o ustrojavanju Memorijalnog centra

VIDEO

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju, podizanjem stjegova na ušću Vuke u Dunav, procesijom gradskim ulicama, a potom i svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je obilježen Dan grada Vukovara. 

– Vrijeme brzo prolazi. Postigli smo izuzetno mnogo u ove četiri godine. Netko to može priznati a netko ne. U svakom slučaju hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u tome. Činjenica je i da je Vukovar danas možda i jedini grad na svijetu u kojem svi studenti, koji podnesu zahtjev za stipendiranje, dobiju stipendije, istakao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo dodajući i da je napravljeno i drugih pomaka i uspjeha za dobrobit građana. Tijekom svečane sjednice ministar branitelja u Vladi RH Predrag Matić uručio je Sabi odluku Vlade RH o ustrojavanju Memorijalnog centra koji će sve objekte i sadržaje vezane za Domovinski rat objediniti u jednu ustanovu.

– Ovo ne bi bilo moguće bez premijera Zorana Milanovića, ministra Željka Jovanovića i ministra Slavka Linića koji će sve to platiti. U tri godine u ustanovu Memorijalni centar biti će uloženo 120 milijuna kuna, najavio je Matić.

Zadovoljan s osnivanjem Memorijalnog centra je i predsjednik RH Ivo Josipović koji je istakao da se radi o odličnoj odluci.

- Objedinit će se postojeći resursi i dobiti jedna nova vrijednost. Povijest svakako da trebamo poštivati i nikako ne zaboraviti ali se mora oprostiti, rekao je Josipović dodajući da je Vukovar danas grad u koji se ulaže i pokušava podignuti. Podsjetio je da je u tri godine grad dobio sasvim drugačiji izgled i da Vukovar iz dana u dan napreduje i raste.

– Mnogo se ulaže a najavljuju se i nova ulaganja. Ipak, posebno je važno ulaganje u zajednički život i pomirbu. Ako Vukovar u tome uspije uspjet će i Hrvatska, rekao je Josipović poručujući Vukovarcima da ne dozvole da im djeca u budućnosti idu u odvojene vrtiće i škole. Tijekom svečane sjednice Gradskog vijeća zaslužnim pojedincima i ustanovama uručene su i prigodne nagrade za postignute doprinose u razvoju grada. Plakete Grada Vukovara uručene su Institutu Ivo Pilar, Teodoru Jukiću i posthumno Predragu Kovačeviću. Medalje Grada Vukovara Branku Medenu, Branku Uvodiću, HNK Radničkom, Karate klubu Vukovar, Trgovačkom društvu Planum, Radosavu Popoviću, Silvestru Doroghaziju, SKD Prosvjeta i Slobodanu Periću. Nagrade za životno djelo uručene su Eduardu Buliću i poznatom liječniku Velimiru Velji Mihailoviću (89) koji je održao i pozdravni govor u ime svih nagrađenih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao