Obavijesti

News

Komentari 90

Josipović zadnji put podijelio odlikovanja: ''Ponosan sam...''

Josipović zadnji put podijelio odlikovanja: ''Ponosan sam...''
24

Aktualni predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je posljednji put na Pantovčaku podijelio priznanja zaslužnim građanima među kojima je i glumac Relja Bašić

VIDEO

U Uredu predsjednika na zagrebačkom Pantovčaku aktualni predsjednik Ivo Josipović je na samom kraju svog mandata uručio odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske zaslužnim građanima i pojedincima.

- U pet godina mandata bio sam u prilici dodijeliti dosta odličja . Možda ne toliko puno kao moji prethodnici, ali svaki put me događaj uručivanja odličja ispunjavao ponosom jer ima ljudi, unatoč teškim vremenima i razmišljanjima kako je sebičnost i egoizam danas glavni pokretač, koji su spremni uložiti sebe, svoj trud, znanje i pamet za dobrobit drugih i naše domovine - rekao je Josipović pred dobitnicima odlikovanja koje je dodijelio posljednji put.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom za razvijanje i izgradnju iznimno dobrih odnosa između Hrvatske i Austrije te višegodišnji osobni doprinos u pristupanju Hrvatske EU odlikovan je glavni tajnik austrijskog Ministarstva za europske i međunarodne poslove Johannes Kyrle.

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su glumac Relja Bašić, paraolimpijka Milka Milinković i bosanskohercegovački političar Ejup Ganić . Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića odlikovana je solistica ansambla Lado Aleksandra Ptičar te maestro Siegfried Wolfgang Feigl, Josip Degl'Ivellio i Jovica Škaro , dok je pčelar Ivan Bračić odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

Redom Danice hrvatske s likom Frane Bučara odlikovan je gimnastičar Marijo Možnik , a prva gluhoslijepa doktorica znanosti Sanja Tarczay odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski.

Povelje su primili Zadružni savez Dalmacije, Hrvatski inženjerski savez, Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, Hrvatski gimnastički savez, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske .

Bašić: Ovo je dokaz moje zaljubljenosti u Hrvatsku

U ime odlikovanih u Uredu predsjednika zahvalio se Relja Bašić.

Robert Anić/PIXSELL

- Ovo je za mene vrhunsko priznanje koje sam mogao dobiti i koje se poklapa s 85 godina života i na neki način je dokaz moje zaljubljenosti u Hrvatsku, ali ne uvijek u sve što se u Hrvatskoj događalo - kazao je Bašić u izjavi novinarima.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:18

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa