News

Komentari 0

Josipu Manoliću umrla supruga: 'Teško mi je, baš se jako mučila'

Josipu Manoliću umrla supruga: 'Teško mi je, baš se jako mučila'

Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah - rekao nam je utučeni Josip Manolić (100), kojem je sinoć u jednoj zagrebačkoj bolnici umrla supruga Mirjana Ribarić (64)

Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila kod kuće, a potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah... 

Rekao nam je to vidno utučeni Josip Manolić (100), kojem je sinoć u jednoj zagrebačkoj bolnici umrla supruga Mirjana Ribarić (64).

Zajedno su bili u Novom Vinodolskom kada se Mirjani stanje naglo pogoršalo te su zajedno otišli u Zagreb u bolnicu.

Mirjana je inače, prije dva mjeseca operirala rak na jetri te se oporavljala no tek kada se stanje pogoršlao i kada je završila u bolnici otrkilo se da se bolest proširila i na druge organe. Na žalost Mirjana, koja je rodom iz Siska, a radila je kao odgojiteljica u Dječjem vrtiću u SOS Dječjem selu Lekenik, bila mu je druga supruga. Oženio ju je na Krku 2016. godine. 

Prva supruga Josipa Manolića, Marija Eker Manolić, preminula je 2003. godine od posljedica požara u 82. godini života. Josip i Mirjana poznavali su se dugo prije nego su se oženili. Još su 1999. godine zajedno kandidirali na parlamentarnim izborima, on je bio na čelu stranke Hrvatski nezavisni demokrati, a prva na listi te stranke za dijasporu. No njegova se stranka nije proslavila. HND nije ušao u Sabor, a Manolić se uskoro povukao iz aktivnog političkog života. Mirjanu je 2003. na izbornoj listi HND-a kandidirao tadašnji predsjednik stranke Zlatko Canjuga, ali nije ušla u Sabor. Manolić i Mirjana navodno su se zaljubili prije desetak godina.

- Ta naša ljubav nije od jučer. Iza nas je višegodišnji zajednički život. Odlučili smo ga okruniti brakom jer više nije bilo smisla živjeti u izvanbračnoj zajednici. Pa mi smo ozbiljni ljudi u ozbiljnim godinama - otkrio nam je Manolić 2016. kada su se vjenčali. 

Najčitaniji članci