Obavijesti

News

Komentari 44

Juretić: Novaca ima dovoljno, ali ga treba rasporediti...

Juretić: Novaca ima dovoljno, ali ga treba rasporediti...
1

Juretić je prilikom obilaska ustanova rekla da su u Ministarstvu socijalne politike i mladih za nepunih osam mjeseci mandata napravili više za osobe s posebnim potrebama nego neki u četiri godine

VIDEO

Ministrica socijalne politike i mladih u tehničkoj Vladi Bernardica Juretić u četvrtak je u Splitu rekla kako ima novca za civilni sektor, no da ga treba dobro raspodijeliti.

Juretić je prilikom obilaska nekoliko ustanova ustvrdila da su u Ministarstvu socijalne politike i mladih za nepunih osam mjeseci svoga mandata napravili više za osobe s posebnim potrebama nego neki u četiri godine, ali, dodala je, ne i dovoljno.

"Novaca ima dovoljno, ali ga treba rasporediti. Ukoliko opet budem ministrica, sigurno neće biti kako je bilo do sada, ali o tom-potom", rekla je Juretić te napomenula da i sama dolazi iz civilnog sektora, pa zato razumije njihove probleme.

Na novinarsko pitanje može li se nešto napraviti kako bi se i i udruge koje skrbe za djecu s posebnim potrebama mogle natjecati za dobivanje novca iz EU fondova, odgovorila je da kriterije za europske projekte donosi Europska komisija, a potom ih ministarstvo prilagođava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Na to ne mogu osobno utjecati, postoje procedure. Ne donosimo kriterije sami već ih donosi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, odnosno Hrvatski zavod za zapošljavanje jer oni apliciraju sredstva i onda ih dijele zajedno s nama, konkretno za socijalu", odgovorila je.

Upitana kako tehnologije mogu pomoći osobama s posebnim potrebama, te na koji im način država pomaže, ministrica Juretić je odgovorila kako to nije isključivo u resoru ministarstva kojeg ona vodi te dodala da oni sufinanciraju asistente, prevoditelje govornog jezika i pratitelja slijepim osobama, a financiraju i rad udruga. No, dodala je, njihovo ministarstvo čak i ne sudjeluje u nabavci opreme.

Tijekom posjete Splitu ministrica Juretić je, osim udruge "Anđeli" koja skrbi o djeci s posebnim potrebama, još posjetila Centar za socijalnu skrb i Dom za starije i nemoćne osobe na Zenti. Nazočit će i otvaranju XX. Nacionalnog savjetovanja  o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...