News

Komentari 105

Juričan objavio prvi filmić o Bandiću: Medo je uzeo šumu

Juričan objavio prvi filmić o Bandiću: Medo je uzeo šumu

U ova teška vremena treba se pripremiti za ona vedra koja dolaze – blagoslovljena vremena krađe i korupcije! U dvotjednom ritmu narodu ću pokloniti edukativne filmove s uputama: kako krasti, objavio je Juričan

Redatelj Dario Juričan je pustio prvu epizodu serijala Idemo krasti koje će se baviti USKOK-ovim optužnicama protiv Milana Bandića i njegovih ljudi. Epizode će se objavljivati svaka dva tjedna. Prva epizoda tematizira organizaciju Bundekfesta. Dio materijala će biti sastavni dio dugometražnog filma "Kumek" na kojem Juričan radi već više od tri godine. 

Filmovi su kratki, prvi traje nešto više od sedam minuta. Nisu stali i svi detalji, primjerice svjedočenje jednog od organizatora manifestacije, Darka Tučeka, kako mu je Bandićev suradnik Zdenko Antunović rekao: Mi smo odlučili, tko hoće raditi, mora to i platiti.

- U ova teška vremena treba se pripremiti za ona vedra koja dolaze – blagoslovljena vremena krađe i korupcije! U dvotjednom ritmu narodu ću pokloniti edukativne filmove s uputama: kako krasti! Prva epizoda serijala IDEMO KRAST! zove se #Bundekfest i tematizira Uskokovu optužnicu za "delanje" Bandićevih pajdi oko festivala Bundekfest 2014. i Adventa 2013. Cilj serijala je da se mali korumpirani čovjek dodatno educira kako krasti! Prvu epizodu posvećujem kinu Europa U Zagrebu kojeg je bez pravog plana zatvorio rezač etiketa Milan Bandić, najveća štetočina u gradu Zagrebu, uz partnere koji ga podupiru - HDZ i premijer Andrej Plenković – napisao je Juričan.

U prvoj epizodi se Juričan referira i na priopćenje koje su objavili Anita i Darko Tuček, organizatori Bundekfesta u kojem su opisali "kako je medo uzeo šumu".

Najčitaniji članci