News

Komentari 10

Juričan podnio prijavu za žig HDZ-a, no HDZ ga ne da: 'Prvo su mi oteli ime, sada žele i žig'

Juričan podnio prijavu za žig HDZ-a, no HDZ ga ne da: 'Prvo su mi oteli ime, sada žele i žig'

Juričan je prijavio žig i to je objavljeno u službenom glasniku, no da bi postao i vlasnik, moralo je proći 60 dana da nitko ne prigovori. HDZ je ipak reagirao na vrijeme

Dario Juričan je na Facebook profilu Gradonačelnik svemira objavio kako je 11. kolovoza ove godine podnio Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo prijavu za registraciju žiga HDZ-a. 

- To sam učinio nakon provjera u svjetskim i hrvatskim registrima koji su na dan podnošenja prijave pokazivali da je žigu HDZ-a istekla registracija 1.8.2021. - napisao je. 

Njegova objava izašla je u Hrvatskom glasniku intelektualnog vlasništva, no, nakon toga dolazi i prigovor HDZ-a. 

- Prvo su mi oteli ime, sad žele i žig - napisao je i dodao kako HDZ-ova odvjetnica od njega traži naknadu troškova od 2375 kuna. 

- Odvjetnica Dlačić neutemeljeno žica naknadu troškova čime su meni, direktoru ugledne tvrtke Milan Bandić usluge protuusluge jdoo, izazvane duševne boli u vrijednosti 2376,00 koje zahtijevam da mi budu plaćene s naznakom: Isprika za neutemeljeno žicanje i nadoknada duševnih boli. Račun će biti ispostavljen po primitku uplate - napisao je Juričan. 

Juričan je prijavio žig i to je objavljeno u službenom glasniku, no da bi postao i vlasnik, moralo je proći 60 dana da nitko ne prigovori. HDZ je ipak reagirao na vrijeme, i oni su prijavili vlasništvo i prigovorili na Juričanov zahtjev, tako da na kraju tvrtka Milan Bandić usluge protuusluge j.d.o.o. teško može postati vlasnik.

Najčitaniji članci