Obavijesti

News

Komentari 14

Jurnjava po Zagrebu: Provalili u trgovinu pa bježali od policije, jedan u bijegu ozlijedio nogu

Jurnjava po Zagrebu: Provalili u trgovinu pa bježali od policije, jedan u bijegu ozlijedio nogu
1

Prvo sam pomislila da je potres u pitanju, zabrinuo me alarm. Zatim smo shvatili da je pljačka u pitanju, kaže čitateljica u petak. Policija je dojavu o provali dobila u petak 45 minuta poslije ponoći

VIDEO

Čuli smo alarm koji se oglasio dva puta, u nekoliko minuta je stiglo šest-sedam policijskih vozila, blokirali su cestu na križanju Horvaćanske i Dobronićeve. Zatim je uslijedila potjera po Slavonskoj, rekla nam je susjeda koja je pratila situaciju sa svojeg prozora. Naime, u noći na petak oko 1 sat, troje je ljudi opljačkalo poslovnicu Bipe u zagrebačkom kvartu Prečko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trgovina Bipa u Prečkom 00:23

Policija je dobila dojavu u petak, 45 minuta poslije ponoći. Prema informacijama od policije, nekoliko prekršitelja je provalilo u trgovinu te su ukrali veću količinu parfema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prema tada prikupljenim saznanjima utvrđeno je da su se udaljili osobnim automobilom te su zagrebački policajci započeli intenzivno traganje na toj i okolnim lokacijama. Nedugo potom su policijski službenici, uočili traženo vozilo na raskrižju ulica Savske i Vukovarske te krenuli za njim, stoji u priopćenju.

- Dolaskom do parka na Zelenom trgu, vozilo je sletilo s kolnika, nakon čega je trčeći iz vozila počeo bježati muškarac, dok je u vozilu uhićeno dvoje putnika, žena i muškarac. Nad osobama su uporabljena sredstva prisile radi sprečavanja bijega. U isto vrijeme, nedaleko vozila, policijski službenici, sustigli su vozača te nad njim uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) radi sprječavanja daljnjeg bijega. Tijekom bijega od policije vozač je preskočio zidić te u doskoku ozlijedio nogu. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.Trojac je priveden u službene prostorije, piše u priopćenju zagrebačke policije.

Staklo izloga bilo je sasvim razbijeno, a novo su postavili oko 11.30 sljedećeg dana.

- Navodno su u Bipu provalila tri mladića, priča se da su bili u crnom autu, a primijetili smo i bijelu taxi-Škodu koja se cijelo vrijeme kretala uokolo, čak i kad je policija stigla. Mislimo da im je netko izvana dojavljivao stanje na ulici - priča susjeda zabrinuto. Većinu noći, kaže, nije spavala.

- Prvo sam pomislila da je potres u pitanju, zabrinuo me alarm. Zatim smo shvatili da je pljačka u pitanju. Uopće mi nije svejedno - kaže.

Dobranićevu ulicu inače smatra mirnim mjestom, a otkako je nastupila pandemija uglavnom je kvart prazan nakon 22 sata navečer. Druga je susjeda rekla kako ju čini većinski starije stanovništvo, ali ima dojam da se ovakve stvari sve češće događaju. Do zatvaranja poštanskog ureda često su slušali o pokušaju pljačke istog toga mjesta. Navodno, svaki put je bio isti čovjek u pitanju. U zadnjih nekoliko mjeseci čula je za dva pokušaja pljačke stanova. Strahuje za dijete i njegovu sigurnost.

- Ozlijeđenih nije bilo u Bipi, hitna uopće nije dolazila, ali su došli iz Sokol-Marića - priča susjeda što je sve vidjela.
Još jedna susjeda iz obližnje zgrade rekla je kako je primijetila polegnut semafor  na Horvaćanskoj cesti. Kaže kako pretpostavlja da je pao u "potjeri".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto