Obavijesti

News

Komentari 0

Kabul: Tijekom molitve pale rakete uz predsjedničku palaču

Kabul: Tijekom molitve pale rakete uz predsjedničku palaču

Nesigurnost raste u Afganistanu, uslijed intenziviranja borbi i velikog napredovanja talibana nakon povlačenja postrojbi SAD-a i saveznika

Rakete su ispaljene na afganistansku prijestolnicu Kabul u utorak, a pale su blizu predsjedničke palače tijekom molitve za veliki muslimanski blagdan Kurban bajram, objavili su dužnosnici i mediji, pri čemu za sada nije jasno tko je odgovoran za napad.

Tri su rakete pale izvan palače, kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Mirvais Stanekzai, dodajući kako po dosadašnjim informacijama nitko nije ozlijeđen.

Napad je nakratko prekinuo molitvu okupljenih vjernika u palači, čemu je prisustvovao i predsjednik Ašraf Gani, pokazuju snimke objavljene na lokalnim televizijama..

Međutim, molitva se nastavila, a Gani je kasnije održao govor u dvorištu palače, koji je emitiran na lokalnim medijima.

Nesigurnost raste u Afganistanu, uslijed intenziviranja borbi u brojnim pokrajinama i velikog napredovanja talibana nakon povlačenja postrojbi SAD-a i saveznika.

Talibani ove godine, za razliku od prethodnih, nisu proglasili primirje za Kurban bajram.

Petnaest diplomatskih misija i predstavništvo NATO-a u Kabulu u ponedjeljak su apelirali na talibane da zaustave ofenzive, samo nekoliko sati nakon što talibani i afganistanska vlada nisu uspjeli postići sporazum o primirju u Dohi.